fbpx Press "Enter" to skip to content

Балотаж: Къде са кметските сблъсъци за втория тур?

България избира кметове на втория тур на местните избори. Балотажи ще има в населени места в общо 196 общини. Днес ще станат ясни новите кметове в 18 областни града.

Очертават се тежки битки за София, Пловдив, Русе, Плевен, Благоевград, Шумен, Перник, Ловеч и др.

В столицата за кметския пост сили ще мерят сили Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, в повечето софийски райони също ще има балотажи между най-добре представилите се на първи тур кандидати, обобщава bTV.

Тежък балотаж се очертава в Перник, тъй като между двамата кандидати Вяра Церовска (ГЕРБ) и Станислав Владимиров (БСП) имаше малка разлика на първия тур. Церовска събра 40.98%, а Владимиров – 39.61%, което е разлика от само 516 гласа.

Драматичен ще е сблъсъкът и за кметския стол във Варна. Там на балотаж се борят Иван Портних от ГЕРБ и Костадин Георгиев от партия „Възраждане“. На първи тур на местните избори избирателната активност бе една от най-ниските. Сега надеждите са тя да бъде по-висока.

Оспорвани битки ще има и в областните градове Русе, Благоевград, Шумен, Плевен, Ямбол, Добрич, Пазарджик, Силистра, Търговище, Ловеч, Разград, Сливен, Смолян и Видин.

Изборният ден навсякъде е започнал нормално, съобщиха от Централната избирателна комисия (ЦИК). На отделни места не са се явили членове на общинските избирателни комисии, но това не е проблем – те може да бъдат заменени. На първия тур избирателната активност в цялата страна беше 48,98%.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: