fbpx Press "Enter" to skip to content

Борисов с първи коментар за ареста на Иванчева: Друг път – по-експедитивно!

Last updated on 25.04.2018

Премиерът Бойко Борисов направи първи коментар за ареста на кмета на „Младост“ Десислава Иванчева.

Тя бе задържана в центъра на София в началото на миналата седмица и престоя часове в белезници на улицата пред Спортната палата.

Иванчева бе обвинена в получаване на подкуп в особено голям размер, кметицата отрича.

Днес премиерът Бойко Борисов каза пред журналисти, че след като се е поинтересувал за това какво е наложило да има толкова дълъг престой на мястото на задържането на кмета на „Младост“, му е било обяснено, че проверката на банкнотите трябва да бъде направена така, че да не „падне“ в съда, като това изисква всяка банкнота да бъде описана по номера и проверена, което пък отнема много време.

„Бих посъветвал колегите друг път да бъдат по-експедитивни, за да може да не се получава нещо, което всички искаме – борба с корупцията, след това дни наред да се обясняваме защо и как е проведена самата операция“, заяви премиерът, цитиран от „Дарик“.

„Преди 20 – 30 дни кметът на „Младост“ беше при мен, пратих я при Фандъкова, говорихме за парка до Църквата, да помогнем финансово да стане прекрасно място в „Младост“, коментира Борисов и изтъкна, че е в постоянни отлични отношение с всички кметове, независимо от това от коя политическа сила са.

„Не приемам абсолютно никаква спекулация по тази тема“, заяви премиерът.

Той направи коментара си след участие във форум за контрабандата на цигари.

В отговор на въпрос премиерът напомни, че партия ГЕРБ е изразявала убедеността си, че тютюнопушеното уврежда здравето и е подкрепяла всички действия в борбата срещу пушенето на цигари. Това ще ми бъде и мнението, ако се постави тази тема, допълни премиерът, коментирайки предложението на вицепремиера Валери Симеонов за промени в режима на пушене в заведенията и отбеляза, че това е мнение на Симеонов, а темата не е била обсъждана от двамата.

По въпроса за контрабандата на цигари в Европа премиерът изтъкна, че с приходите от борбата срещу нея би могло да бъдат продължени различни европейски политики, сред които и кохезионната. По отношение на краткосрочните мерки за справяне с контрабандата на цигари в страната Борисов увери, че ще бъдат предприети съответните мерки, сред които и това по-пазарите да има повече представители на полицията.

Премиерът каза в отговор на въпрос, че действията на МВР и спортното министерство във връзка с превенция на футболното хулиганство са достатъчно строги и не трябва да се „надъхват“ полицаите и жандармерията повече, за да няма по-засилено прилагане от тяхна страна на повече сила.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: