fbpx

Бурята в София взе жертва

Бурята, която се разрази в петък вечерта в София, взе жертва. Мъж загина, а жена е в тежко състояние. Инцидентът е станал около 22.40 ч. край водоем в близост до село Доли Богров, съобщиха от NOVA. Жената е откарана в болница „Света Анна“.

Подробности за инцидента четете ТУК

Бури с поройни дъждове, гръмотевици и ураганен вятър преминаха над страната.

В Перник, Кюстендил и София имаше паднали дървета. В квартал „Нови Искър“ в столицата токът спря и по данни от зрители и в събота къщи осъмнаха на тъмно. След силния вятър, на много места в града има паднали клони и саксии.

В Пернишко имаше наводнени улици, а някои райони останаха без електричество. Заради паднало дърво временно беше прекъснато движението на влаковете по ЖП коридора от София към „Кулата” и Солун.

Очаква се днес през деня да бъдат възстановени щетите по електрозахванването. Службите по чистотата ще се захванат с премахването на падналите дървета и клони.

Паднали клони и дървета блокираха пътища в Западна България – за часове остана затворен през нощта пътят между Драгичево и Кладница, но към този момент шосето е разчистено.

184 000 мълнии са паднали за последното денонощие на Балканския полуостров, сочи справка на NOVA в портала blitzortung. Значителна част от тях – над България в късните часове в петък вечерта.

Гръмотевичните бури са резултат от преминаването на студения атмосферен фронт от запад на изток.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: