Валери Симеонов напуска властта? Не и този път…

Валери Симеонов
Снимка: Facebook

Дали Валери Симеонов напуска властта? Това бе въпросът на днешния ден, който вече получи отговор – НФСБ засега остава в правителството.

Новината съобщи лидерът и вицепремиер Симеонов след заседания на партийното ръководство. НФСБ излезе с декларация, от която стана ясно, че оставането на формацията във властта се обвърза с определени искания.

Симеонов и хората му настояват за промени в ръководството на парламентарната група на „Обединени патриоти“, съобщи „Дарик“. В момента председател на депутатите на Патриотите е лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Той и Симеонов обаче са в обтегнати отношения от месеци.

НФСБ на Симеонов обяви, че остава във властта, но ще гласува против предложението от Борисов рокади в правителството. Преди дни премиерът поиска оставките на вътрешния министър Валентин Радев, на регионалния Николай Нанков и на транспортния Ивайло Московски. Основният мотив е трагедията край Своге, където в автобусна катастрофа загинаха 17 души.

„Кадри, изграждани с години, се жертват с лека ръка поради криворазбрано поддържане на политически рейтинг“, каза Симеонов. Той настоява на коалиционен съвет с ГЕРБ да бъдат обсъдени начините на взаимодействие между партиите.

Вицепремиерът продължава да обвинява министър-председателят в авторитарни методи на управление, заради едноличното решение за смяна на министри.

Валери Симеонов настоява да се ускорят и темповете, с които се изпълнява управленската програма. От партията настояват за бързо приемане на промени в Закона за устройство на териториите, Закона за местните данъци и такси, Закона за хазарта.

Днес в 18 часа ще се проведе заседанието между ръководствата на партиите в управляващата коалиция.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: