fbpx Press "Enter" to skip to content

Васил Божков е задържан, бил е в ОАЕ

Last updated on 02.02.2020

Васил Божков е бил задържан в Обединените арабски емирства. Новината съобщи главният прокурор Иван Гешев.

Имаме информация, че Васил Божков е задържан в Обединените арабски емирства (ОАЕ), благодарение на добрата работа на български власти. Това е неофициална информация. Ще го потвърдим официално, когато получим документ от ОАЕ, уточни Иван Гешев пред журналисти, цитиран от „Дарик“.

По думите му се очаква още утре да пристигнат официалните документи за това.

„Когато това стане, ще приберем поредния олигарх, за да го изправим пред българския съд. Той правеше всичко възможно да се защити, използвайки финансовия си ресурс“, каза още Гешев.

Запитан кога ще бъде екстрадиран у нас, Гешев каза, че това зависи от местното законодателство.

„Не мога да кажа колко дълго ще продължи екстрадиционното производство от ОАЕ. Благодаря на тази държава, те работиха много усилено. Свършиха това, което ги помоли българската държава. Как ще се случи, кога ще се случи, дали ще се случи, зависи от съдебната система на ОАЕ“, каза още Гешев.

„Има още едно задържано лице с него, както и друго – трето лице. За първия предполагам, че може да е един от заподозрените, обявен за международно издирване“, допълни той. .

Гешев похвали за добрата работа Прокуратурата, МВР, МВнР и службите за сигурност. Благодари и на службите и правоохранителната система в ОАЕ.

Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения. Той бе обявен за общодържавно издирване преди два дни.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: