fbpx Press "Enter" to skip to content

В Галерия 10: Нацин, който предсказва с картините си

В началото на месец май столичната Галерия 10 ще даде място за изява на Веселин Маринов-Нацин – един интересен художник, запомнящ се със стила и сюжетите на творбите си.

Нацин е видинският творец, който през 2009 година изобрази бялата лястовица на своето платно и тя се появи наистина в шуменското село Мировци. Редица медии обявиха, че е предсказал появата й. Самият той смята, че вярата в съществуването на доброто е това, което го поражда.

Но за пророчествата на платната му се заговори още след емблематичната композиция „Цветът на демокрацията“, която изобразява сеяч с разноцветни семена.

Повече от 30 години Нацин достига до публиката си с ярките, абстрактни композиции с модернистичен стил. Казва, че картината трябва да въздейства първично, а себе си определя като социален автор.

На 3 май 2017 година Веселин Маринов – Нацин ще представи деветата си самостоятелна изложба в София. Това ще се случи в  Галерия 10  – само  две години след като отпразнува творчески юбилей в художествена галерия „Никола Петров“.

В изложбената зала  любителите на живописта и импресиите ще могат да се насладят на 30 творби на Веселин Маринов и да поговорят с автора.

Откриването започва в 18.30 часа на 3 май 2017 година, обявиха от Галерия 10.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: