fbpx Press "Enter" to skip to content

Датската звезда KING с вдъхновен от Куба сингъл “Tu Eres Mi Mango”

Last updated on 17.06.2018

KING винаги е била борец. Яростно отдаден артист с ясна визия за музикалната си траектория, чийто предишни сингли варират от мрачни, страстни R&B парчета до поп хитове.

Последният ѝ сингъл “Mango” е завладяващ латино запис, който приветства лятото, а певицата изпълнява припева на испански език.

„В Куба хубавите момчета се наричат „манго”. От известно време имах желанието да направя запис, който да бъде насочен към кубинските ми корени, затова когато се срещнах с един от авторите, който изпълни мелодията, думите “tu eres mi mango” изплуваха в съзнанието ми, и песента се написа сама. Трябваше да се боря много, за да успея да завърша записа, и нямам търпение да го споделя с вас.” – KING.

Въпреки непоколебимата вяра на KING за този запис, от лейбъла на певицата не са убедени първоначално, когато слушат демото. Увереността да защити своята позиция е подкрепена от баща ѝ, „циничен стар музикант”, който веднага избира песента сред няколко демота, които тя му пуска, като казва „това ще бъде”.

След като успява да си осигури време в студио, за да запише сингъла, KING се връща към лейбъла със завършена версия на “Mango”, и получава невероятно положителни отзиви.

Резултатите не могат да се сравняват с нищо друго, което е издавала досега. Парчето е автентичният стил на богатата музикална история на Куба, но в същото време е с модерна продукция, и със сигурност ще бъде част от саундтрака на лятото.

За “Mango” KING обединява усилия с Christian Nilsson, който продуцира миналогодишния ѝ хит “Only U”, заедно с Theodor Ekblom.

„KING направи един от най-големите дебюти на годината” – The 405
„Убедителни текстове и заразителни мелодии… KING едва сега започва” – Wonderland
„Датски поп, който е на път да се издигне.. време е KING да застане на трона си” – Clash

За KING:

Надарената и непокорна KING прави нюансирана и зряла поп музика, изпълнена с искрени чувства. Родена в Копенхаген през 1990 г. в семейството на майка кубинка и баща чилиец, на 11 години тя започва  да  усъвършенства своите танцови умения, танцувайки местни улични танци и бързо се включва в училище за улични танци в Копенхаген, а на 15-годишна възраст вече си изкарва прехраната като учител по танци.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: