fbpx Press "Enter" to skip to content

Делян Добрев подаде остака като депутат

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подаде оставка като депутат. Това стана след разговор с лидера му Бойко Борисов и ден след като и неговото име бе замесено в имотния скандал, разразил се във властта.

„С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени“, коментира Добрев според пресцентъра на ГЕРБ, пише „Дневник„. Той аргументирал личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазили моралния стандарт на ГЕРБ и напуснали постовете си само заради съмнения.

„Фалшивата новина“ поради която Добрев подава оставка е публикация на „Биволъ“ за имотни сделки на семейството на депутата със заглавие „ДРИЙМТИЙМЪТ НА ДЕЛЯН ДОБРЕВ В АПАРТАМЕНТГЕЙТ С РЕКОРДНО ЕВТИНИ ЖИЛИЩА“. В материала са описани имотни сделки на майката на депутата, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов, които са пазарували ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м. Сделките са осъществени 2016 – 2018 г. Всички изброени лица са част от т.нар. „Дриймтийм“, назован така от самия Добрев, след журналистическо разследване за обръч от фирми край Гаргови и родителите на Добрев в които са отишли над 100 млн. лв. от обществени поръчки.

Това е третата оставка за деня в ГЕРБ. Първо заместник областният управител на област София Томи Николов подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, заради медийни публикации. Според разследване на „Биволъ“ Николов си е построил незаконно къща на земеделска. След това от партийния пресцентър съобщиха, че кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка като кмет и като член на ГЕРБ. Малко по-късно Рейзи опроверга информацията пред БНР и уточни, че напуска само партийните структури и няма намерение да подава оставка като кмет. Вчера Рейзи и главният счетоводител на общината Златка Мусева бяха отстранени от длъжност от Специализирания наказателен съд.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: