fbpx

Делян Добрев подаде остака като депутат

Делян Добрев
Снимка: Facebook

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подаде оставка като депутат. Това стана след разговор с лидера му Бойко Борисов и ден след като и неговото име бе замесено в имотния скандал, разразил се във властта.

„С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени“, коментира Добрев според пресцентъра на ГЕРБ, пише „Дневник„. Той аргументирал личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазили моралния стандарт на ГЕРБ и напуснали постовете си само заради съмнения.

„Фалшивата новина“ поради която Добрев подава оставка е публикация на „Биволъ“ за имотни сделки на семейството на депутата със заглавие „ДРИЙМТИЙМЪТ НА ДЕЛЯН ДОБРЕВ В АПАРТАМЕНТГЕЙТ С РЕКОРДНО ЕВТИНИ ЖИЛИЩА“. В материала са описани имотни сделки на майката на депутата, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов, които са пазарували ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м. Сделките са осъществени 2016 – 2018 г. Всички изброени лица са част от т.нар. „Дриймтийм“, назован така от самия Добрев, след журналистическо разследване за обръч от фирми край Гаргови и родителите на Добрев в които са отишли над 100 млн. лв. от обществени поръчки.

Това е третата оставка за деня в ГЕРБ. Първо заместник областният управител на област София Томи Николов подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, заради медийни публикации. Според разследване на „Биволъ“ Николов си е построил незаконно къща на земеделска. След това от партийния пресцентър съобщиха, че кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка като кмет и като член на ГЕРБ. Малко по-късно Рейзи опроверга информацията пред БНР и уточни, че напуска само партийните структури и няма намерение да подава оставка като кмет. Вчера Рейзи и главният счетоводител на общината Златка Мусева бяха отстранени от длъжност от Специализирания наказателен съд.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: