fbpx

Демократична България обяви кандидата си за София

Снимка: Дневник

Обединението „Демократична България“ (ДСБ, „Да, България“ и „Зелено движение“) издига кандидатурата на архитект Борислав Игнатов за кмет на София за изборите през октомври. Това съобщиха от бъдещата коалиция на Езерото с лилиите в Борисовата градина.

Бившият съдия от Софийския районен съд методи Лалов се очаква да бъде водач на листата на общински съветници, съобщи съпредседателят на обединението и лидер на „Да, България“ Христо Иванов, цитиран от „Дневник„.

Имената на кандидатите за общински съветници в столицата ще бъдат съобщени по-късно. Срокът за регистрация е до 24 септември.

Борислав Игнатов, чието име нашумя напоследък с идеите да постави националния герб върху паметника на съветската армия в центъра на София или да го покрие със зеленина, е роден през 1972 г. във Варна. Председател е на Камарата на архитектите в България от 3 г.

Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София, след което е специализирал в Колумбийския университет в Ню Йорк. Според официалната му автобиография е работил като архитект в Ню Йорк, Сиатъл и Хонконг. В САЩ е проектирал е болници, университети и жилищни сгради. В портфолиото му има музеи, офиси и летищни терминали.

Според Игнатов в София има три типа хора – гости на столицата, и такива, които имат избирателни права, но половината от тях са отвратени и не гласуват. Той се обърна към негласуващите да подкрепят него и политическата сила, която го е издигнала. Той каза, че е работил по големи проекти в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва е видял какви са проблемите на големите градове и какви са добрите практики за преодоляването им. По думите му най-голямата лъжа е, че добрите практики не могат да бъдат прилагани в България тъй като „не сме германци, а българи“.

Според Христо Иванов политическата формация има шансове да стигне балотаж с кандидатурата на Игнатов, а той е единствената алтернатива на Йорданка Фандъкова, която вече управлява 10 г. и на Мая Манолова, която няма как да се дистанцира от БСП.

Според съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов европейските избори са показали, че в София тя е трета сила с 16%.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: