fbpx

Депутатите от Враца в 44-ото Народно събрание

парламент
Снимка: Getty images

Депутатите от Враца в 44-ото Народно събрание бяха обявени с решение на Централната избирателна комисия. ЦИК съобщи имената на всички нови депутати, избрани на предсрочните парламентарни избори на 26 март.

От Враца са избрани 6  депутати. Двама от тях са от ГЕРБ, двама са от БСП, един е от коалицията на Обединените патриоти и един от Воля.

Ето пълния списък на депутатите в 44-ото Народно събрание, избрани от 6 Многомандатен избирателен район Враца:

ПП ГЕРБ

1    Петя Цветанова Аврамова

2    Красен Георгиев Кръстев

БСП за БЪЛГАРИЯ

1    Иван Киров Генов

2    Николай Георгиев Иванов

ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО

1    Красимир Илиев Богданов

ВОЛЯ

1    Слави Дичев Нецов

Новите депутати от 44-ото Народно събрание вероятно ще се закълнат като народни представители след Великден. Очаква се президентът Румен Радев да насрочи за тогава първото заседание на новия парламент.

Според Конституцията държавният глава е длъжен да свика новоизбрания парламент до един месец след изборите. Ако той не направи това, първото заседание може да бъде насрочено от една пета от новоизбраните народни представители.

Румен Радев вече обяви, че няма да чака крайният срок, а според негови приближени първото заседание на новия парламент ще е на 19 април.

Очаква се тотава той да връчи и мандатът за съставянен на ново правителство на най-голямата партия след предсрочните избори.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: