fbpx

Депутатите от Перник в 44-ото Народно събрание

Велико Народно събрание
Снимка: Getty images

Депутатите от Перник в 44-ото Народно събрание бяха обявени с решение на Централната избирателна комисия. ЦИК съобщи имената на всички нови депутати, избрани на предсрочните парламентарни избори на 26 март.

От Перник са избрани 4 депутати. Двама от тях са от ГЕРБ и двама са от БСП.

Ето пълния списък на депутатите в 44-ото Народно събрание, избрани от 14 Многомандатен избирателен район Перник:

ПП ГЕРБ

1    Красимир Любомиров Велчев
2    Александър Петров Александров

БСП за БЪЛГАРИЯ

1    Станислав Иванов Владимиров
2    Любомир Бойков Бонев

Новите депутати от 44-ото Народно събрание вероятно ще се закълнат като народни представители след Великден. Очаква се президентът Румен Радев да насрочи за тогава първото заседание на новия парламент.

Според Конституцията държавният глава е длъжен да свика новоизбрания парламент до един месец след изборите. Ако той не направи това, първото заседание може да бъде насрочено от една пета от новоизбраните народни представители.

Румен Радев вече обяви, че няма да чака крайния срок, а според негови приближени първото заседание на новия парламент ще е на 19 април.

Очаква се тогава той да връчи и мандата за съставянен на ново правителство на най-голямата партия след предсрочните избори. Според прогнозите победителите на изборите няма да се бавят и веднага ще върнат състав за формиране на новия Министерски съвет.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: