fbpx

Депутатите от Силистра в 44-ото Народно събрание

парламент
Снимка: Getty images

Депутатите от Силистра в 44-ото Народно събрание бяха обявени с решение на Централната избирателна комисия. ЦИК съобщи имената на всички нови депутати, избрани на предсрочните парламентарни избори на 26 март.

От Силистра са избрани 4 депутати. Един от тях е от ГЕРБ, един от БСП, един е от Обединени патриоти, един от Движение за права и свободи.

Ето пълния списък на депутатите в 44-ото Народно събрание, избрани от 20 Многомандатен избирателен район Силистра:

ПП ГЕРБ

1    Алтимир Емилов Адамов

БСП за БЪЛГАРИЯ    

1    Стоян Михайлов Мирчев

ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО

1    Александър Николаев Сабанов

Движение за права и свободи – ДПС    

1    Рамадан Байрам Аталай

Новите депутати от 44-ото Народно събрание вероятно ще се закълнат като народни представители след Великден. Очаква се президентът Румен Радев да насрочи за тогава първото заседание на новия парламент.

Според Конституцията държавният глава е длъжен да свика новоизбрания парламент до един месец след изборите. Ако той не направи това, първото заседание може да бъде насрочено от една пета от новоизбраните народни представители.

Румен Радев вече обяви, че няма да чака крайния срок, а според негови приближени първото заседание на новия парламент ще е на 19 април.

Очаква се тогава той да връчи и мандата за съставяне на ново правителство на най-голямата партия след предсрочните избори.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: