fbpx

Депутатите от Шумен в 44-ото Народно събрание

Велико Народно събрание
Снимка: Getty images

Депутатите от Шумен в 44-ото Народно събрание бяха обявени с решение на Централната избирателна комисия. ЦИК съобщи имената на всички нови депутати, избрани на предсрочните парламентарни избори на 26 март.

От Шумен са избрани6 депутати. Двама от тях са от ГЕРБ, един е от БСП, един е от Обединени патриоти, двама от Движението за права и свободи.

Ето пълния списък на депутатите в 44-ото Народно събрание, избрани от 29 Многомандатен избирателен район Шумен:

ПП ГЕРБ

1    Румен Петров Генов
2    Димитър Крумов Александров

БСП за БЪЛГАРИЯ

1    Иван Валентинов Иванов

ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО

1    Емил Димитров Симеонов

Движение за права и свободи – ДПС

1    Нигяр Сахлим Джафер
2    Хамид Бари Хамид

Новите депутати от 44-ото Народно събрание вероятно ще се закълнат като народни представители след Великден. Очаква се президентът Румен Радев да насрочи за тогава първото заседание на новия парламент.

Според Конституцията държавният глава е длъжен да свика новоизбрания парламент до един месец след изборите. Ако той не направи това, първото заседание може да бъде насрочено от една пета от новоизбраните народни представители.

Румен Радев вече обяви, че няма да чака крайния срок, а според негови приближени първото заседание на новия парламент ще е на 19 април.

Очаква се тогава той да връчи и мандата за съставяне на ново правителство на най-голямата партия след предсрочните избори.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: