fbpx

„Ела при мен“ – една фотоизложба на Яна Лозева

Яна Лозева

На 24 април (вторник) в София от 18:30ч. в Галерията за съвременно изкуство „УниКредит Студио” ще бъде открита изложбата „Ела при мен” на фотографа Яна Лозева.

Това е втората изложба, организирана в рамките на петия фестивал Фотофабрика.

Фокусът на тази изложба е в търсенето на човека и неговата ранимост.

Яна Лозева е от онези фотографи, които отказват да отминат с безразличие непознатите хора по улицата. Тя намира причина и да обикне човека срещу нея, откривайки в детайлите неговата уязвимост.

Гледа с любов през обектива, за да се свърже с човека срещу нея. Това прави нейните фотографии много лични и интимни.

Яна Лозева (http://yanalozeva.com/) е фотограф на свободна практика, работи и живее в София. Завършила е специалност „Фотография” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Представител е на новото поколение съвременни български фотографи. Не обича да говори за работите си, а ги оставя сами да разказват. Участва в интересни и нетипични проекти. Автор е на запомнящи се, предимно меланхолични портрети. Добре позната е и с работата си в театъра и като автор на книгата „Дълго лято“.

Фестивалът Фотофабрика представя третата й самостоятелна изложба с фотографската серия „Ела при мен”, която може да бъде видяна от 25 април до 19 май в Галерията за съвременното изкуство „УниКредит Студио” с адрес: гр.София, пл. „Света Неделя” 7

„Ела при мен” е изложба, направена с много обич и с послание за любов.

УниКредит Булбанк е партньор на фестивал Фотофабрика от самото му създаване. Традиционно една от изложбите се представя в галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио. Галерията е насочена към талантливи млади творци, на които се дава възможност да направят своите първи изложби в арт пространството.

Петият фестивал Фотофабрика е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 година. Фестивалът включва проектите: “Пет портрета”, финансиран от Столична програма “Култура”, ”България – поглед отвън, поглед отвътре”, реализиран с финансовата подкрепата на „Културна програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г.; Национален фонд „Култура“; “Паметта на града – фотомаратон и изложба”, изпълнявани с финансовата подкрепа на Столична община Програма Европа 2018г.

Повече информация ще намерите на:
Фейсбук страницата на събитието:
https://www.facebook.com/fotofabrika.festival/
Допълнителна информация по темите и събитията от програмата на фестивала Фотофабрика ще откриете на сайта:
https://www.fotofabrika.org/bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: