fbpx

Емотиконите – новите оценки в училище!

емотикони
Снимка: Getty images

Емотиконите са новите оценки в училище.

Получават ги учениците от първи и втори клас в столичното 51-о СУ „Елисавета Багряна“.

Според Закона за предучилищно и училищно образование учениците до трети клас не получават количествени оценки, а само качествени. Новите правила обаче влизат поетапно и засега промените важат за първокласниците и второкласниците, а от догодина – и за децата в трети клас.

Така от тази учебна година всяко училище имаше свободата да разработи своя индивидуална система от символи, с която да замести оценките. В 51-о СУ са се спрели на емотиконите, познати от клавиатурата на телефона и социалните мрежи. Така еквивалентът на шестицата е широко усмихнато човече,а на петицата – намигащо.

Четворката пък е заместена от не чак толкова широко усмихнато човече, а тройката от лице с равно изражение.

Намръщено човече вместо двойка пък получават хлапетата, които не са справили никак добре. Това разказа за „Монитор“ директорът на 51-о СУ Асен Александров. Той добави, че емотиконите ще се поставят в тетрадките под формата на печати.

Очаква се те бъдат доставени в школото следващата седмица, като за всеки учител ще има по пет.

В 31-о СУЧЕМ известно още като Бастилията, оценките за заместени от човечето Моливко, разказа директорката Надежда Николчева. Вместо „Отличен“, учениците получават зелено моливче с широка усмивка, което означава „Справяш се чудесно“.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: