fbpx Press "Enter" to skip to content

Жестоко убийство на журналистка в Русе

Last updated on 27.10.2018

Убийство на журналистка потресе Русе и страната. Младата жена, която работи в русенска телевизия, е била жестоко убита в събота. Тялото й е било открито на популярно място за спорт на брега на Дунав. Младата жена е била изнасилена преди да бъде убита, а след това е била обезобразена.
Все още няма нито задържан за убийството, нито версия за жестокото престъпление.
Убитата е 30-годишната телевизионна водеща Виктория Маринова.
„Въпрос на време е да разкрият убийството в Русе”, коментира премиерът Бойко Борисов по време на Национално съвещание на МВР, цитиран от bTV.
„От начина, по който се работи, от многото събран ДНК материал – въпрос на време е да разкрият извършителя”, коментира премиерът Борисов.
Разследващите не изключват нито една версия за убийството.
bTV цитира свои източници, според които преди убийството Виктория е била на среща с приятели в града. Тя си тръгнала с обяснението, че иска да спортува и се насочила именно към популярното сред русенци място край река Дунав.
Тогава „следите ѝ” се губят и семейството ѝ повече не успява да се свърже с Маринова.
Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев поясни, че са извършени огледи и претърсвания. Иззет е и автомобилът на жертвата. Той не бил в близост до мястото, където е открито тялото, но е установено, че е паркиран там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически – на мобилни устройства.
Установен е маршрутът на жертвата. Престъплението е извършено, докато младата жена е тичала по алеята, каза още Енчев. При откриването на трупа са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомобила, очилата и някои от дрехите на Маринова. Вещите все още не са открити.
Смъртта на 30-годишната жена била причинена от удари в главата и задушаване. Криминалисти с дълъг стаж казват, че не помнят в Русе да е имало такова брутално престъпление. Полицията работи по няколко версии, включитлно и тази, че убийството е свързано с работата на телевизионната водеща.
„По случая се работи денонощно. Имаме експертен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя“, каза прокурор Георгиев.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: