fbpx

Задържаните за убитите, открити край Негован, остават в ареста

Мъжете, обвинени за убийството на семейството, открито разчленено край Негован, остават за постоянно в ареста. Това реши Софийският градски съд. След по-малко от едночасово заседание съдия Атанас Атанасов наложи най-тежките мерки за неотклонение на Георги Начев и Пламен Шляпашки, информира bTV.

Двамата мъже влязоха мълчаливо в съдебната зала. Георги Начев поиска по-лека мярка за неотклонение и в последните си думи в залата каза – Съжалявам.

Каквото и да кажа, знам, че съм виновен, затова няма какво да кажа – това бяха последните думи на Пламен Шляпашки. Той също поиска по-лека мярка за неотклонение – домашен арест.

В действията на задържаните за убийството в Негован няма никаква емоция, констатират психиатри.

Адвокатите и на двамата застанаха зад техните искания и обясниха, че досега мъжете са помогнали на полицията и са направили пълни самопризнания.

И двамата запазиха пълно мълчание и не отговориха на нито един от журналистическите въпроси.

В четвъртък прокуратурата повдигна обвинения за предумишлено убийство с користна цел на строителните работници Пламен Шляпашки и Георги Начев. Смята се, че мотивът за престъплението е финансов.

Двамата са задържани за убийството на възрастното семейство, открито край Негован, преди близо две седмици. Жертвите са Йордан Атанасов, който е бивш треньор по борба и партньорката му Мариана Атанасова.

От направените самопризнания на обвинените е станало ясно, че престъплението е било планирано година назад. Изстрели с пистолет със заглушител слагат край живота на възрастната двойка. После телата са разчленени, натоварени в бидони и изхвърлени край водоема в Негован.

Георги Начев, е лежал 4 пъти в затвора. Според доказателствата той е разфасовал телата на жертвите, а вторият обвинен – Пламен Шляпашки, е извършил убийството.

Георги Начев е познавал жертвите от 15 години и е знаел много за имотите и доброто финансово състояние на семейството. Това е бил и мотивът на задържаните, уточни шефът на отдел убийства в столичната полиция Ангел Бадънков.

Все още не е ясно дали двамата ще поискат по-леки мерки за неотклонение и ще обжалват днешното съдебно решение. Ако това се случи, Апелативният софийски съд ще заседава на 5 септември.

Ако вината им се докаже, двамата мъже ги очаква доживотен затвор без право на замяна.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: