fbpx Press "Enter" to skip to content

Задържаните за убитите, открити край Негован, остават в ареста

Last updated on 06.09.2019

Мъжете, обвинени за убийството на семейството, открито разчленено край Негован, остават за постоянно в ареста. Това реши Софийският градски съд. След по-малко от едночасово заседание съдия Атанас Атанасов наложи най-тежките мерки за неотклонение на Георги Начев и Пламен Шляпашки, информира bTV.

Двамата мъже влязоха мълчаливо в съдебната зала. Георги Начев поиска по-лека мярка за неотклонение и в последните си думи в залата каза – Съжалявам.

Каквото и да кажа, знам, че съм виновен, затова няма какво да кажа – това бяха последните думи на Пламен Шляпашки. Той също поиска по-лека мярка за неотклонение – домашен арест.

В действията на задържаните за убийството в Негован няма никаква емоция, констатират психиатри.

Адвокатите и на двамата застанаха зад техните искания и обясниха, че досега мъжете са помогнали на полицията и са направили пълни самопризнания.

И двамата запазиха пълно мълчание и не отговориха на нито един от журналистическите въпроси.

В четвъртък прокуратурата повдигна обвинения за предумишлено убийство с користна цел на строителните работници Пламен Шляпашки и Георги Начев. Смята се, че мотивът за престъплението е финансов.

Двамата са задържани за убийството на възрастното семейство, открито край Негован, преди близо две седмици. Жертвите са Йордан Атанасов, който е бивш треньор по борба и партньорката му Мариана Атанасова.

От направените самопризнания на обвинените е станало ясно, че престъплението е било планирано година назад. Изстрели с пистолет със заглушител слагат край живота на възрастната двойка. После телата са разчленени, натоварени в бидони и изхвърлени край водоема в Негован.

Георги Начев, е лежал 4 пъти в затвора. Според доказателствата той е разфасовал телата на жертвите, а вторият обвинен – Пламен Шляпашки, е извършил убийството.

Георги Начев е познавал жертвите от 15 години и е знаел много за имотите и доброто финансово състояние на семейството. Това е бил и мотивът на задържаните, уточни шефът на отдел убийства в столичната полиция Ангел Бадънков.

Все още не е ясно дали двамата ще поискат по-леки мерки за неотклонение и ще обжалват днешното съдебно решение. Ако това се случи, Апелативният софийски съд ще заседава на 5 септември.

Ако вината им се докаже, двамата мъже ги очаква доживотен затвор без право на замяна.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: