fbpx

Зелената зона в София се разширява: И в „Лозенец“, „Средец“

зелена зона
Снимка: bTV

Зелената зона в София се разширява от 1 октомври. От тогава за паркиране ще се плаща и в кварталите „Лозенец” и „Средец”.

По един лев на час ще е паркирането между булевардите „Цариградско шосе”, „Евлоги Георгиев”, „Михаил Еминеску” и улиците „Мизия” и „Хан Омуртаг”, съобщи bTV.

В „Лозенец” зелената зона ще обхване карето между булевардите „Евлоги Георгиев”, „Драган Цанков”, „Джеймс Баучер” и „Черни връх”.

Ново работно време на синя и зелена зона: В събота и през седмицата

Безкомпромисни стават мерките, ако нарушителите с поставена скоба не платят до края на работното време.

Ако не си платите скобата, в 19 ч. идва паяк и ви вдига колата заедно с нея. За да я получите обратно, трябва да платите 30 лева за скобата, 60 за паяка плюс времето, за което колата ви е стояла в синята или зелена зона със скоба.

Такива са правилата в София. С приета от депутатите поправка такива ще са правилата и в цялата страна.

От есента ще влезе в сила и друга промяна, свързана със зоната за платено паркиране в столицата. В събота „синя зона“ вече ще е целодневна, а не до обяд, както е в момента.

Ще се промени и часът за паркиране в делничните дни. Синя и зелена зона ще започват да отчитат тарифите от 8.30 ч. сутринта, а не от 8.00 ч., а вечер ще приключват в 19.30 ч. вместо в 19.00 ч.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: