fbpx Press "Enter" to skip to content

Издирваният Иван, който бе открит мъртъв, е бил обесен

28-годишният Иван Йорданов, който бе открит мъртъв след като изчезна преди близо седмица след парти в бивша казарма край варненското село Любен Каравелово, се е обесил. Това сочи аутопсията на неговия труп, намерен в понеделник по обяд от излязал за дърва селянин, пише TrafficNews.

Клонът, на който завързал въжето, обаче се счупил, като при падането се счупили няколко ребра на Йорданов. Травмата е настъпила след смъртта на Иван, категорични са от Съдебна медицина.

В хода на разследването станало ясно също, че младият мъж, който е родом от Карнобат, но живее в София, е бил дрогиран, когато за последно е говорил с баща си по телефона. Заради неадектваното си състояние първоначално го помислил за леля му, после задавал въпроси за видеокасетка от детството му. 

Във фаталната нощ на купона Иван бил на палатка с гаджето си и свои приятели. Те се уговорили в затворена група във „Фейсбук“ да си направят парти в изоставеното поделение. 

Бащата на Йорданов се притеснил от среднощното неадекватно обаждане на сина си и алармирал полицията, което доведе до масирана акция за издирването с участието на кучетата и доброволци.

Въпреки изпратените от Иван на баща му GPS координати, от него не беше открита никаква следа до понеделник вечерта. Жител на Любен Каравелово попаднал на тялото, след като се връщал от гората. Тъй като познал младежа от снимките по медиите, той незабавно казал първо на кмета, а на свой ред звъннал на 112. На място незабавно пристигнал екип криминалисти, които започнали оглед.

При първоначалната проверка по тялото на Иван нямало никакви следи от насилие. Чак аутопсията показала, че той се е обесил, а вече след като издъхнал тялото натежало на клона и се строполило на земята. При удара с почвата се счупили и няколко ребра на жертвата. 

Според местни хора в изоставеното поделение около 150 младежи са си организирали купон парти сред природата. Местни разказват, че миналата година са чували силни звуци от такъв купон, а после виждали младежи в неадекватно състояние. „Идват с коли и каравани, пият и се друсат, после има оргии в гората“, разказват впечатленията си от предишни купони хората от Любен Каравелово.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: