fbpx Press "Enter" to skip to content

Изложба ,,ХА-РАК-ТЕРИ‘‘ – в галерия ,,Контраст‘‘

През месец юли галерия „Контраст“ събира една необичайна компания от артисти: Емил Попов, Иво Бистрички, Иван Русев, Христо Харалампиев, Стефан Лютаков, Николай Колязов, Моника Тошева, Емил Стойчев, Деян Христов, Ани Бояджиева, Валентин Господинов и Петер Цанев.

Художници и скулптори от различни поколения, коренно противоположни като творчески търсения, стил и техника, се събират от идеята на галеристката Моника Тошева, самата тя художник, да покани колегите си, родени в нейния месец юли.

Водени от зодиакалния знак на съзвездието Рак, сложните артистични „ХА-РАК-ТЕРИ“ ще „завъртят‘‘ слънцето около орбитата на галерия ,,Контраст‘‘ с очарованието на своите произведения. Някои от „раците“, представени в салона на ул. „Цар Самуил“ 49 в София, са сред живите класици на българската живопис и скулптура, други са водещи представители на съвременното ни изкуство, а трети са сред най-обещаващите млади автори. Еклектичната изложба провокира със сбора от стилове, техники и материали на тези толкова далечни в изказа си артисти.

Астролозите казват, че представителите на зодия Рак са с много развита интуиция и чувствителност, отличаваща ги от всички останали в зодиака. Именно ярката сетивност е в основата на различното им възприятие на света. Тази астрална сила е в основата на настоящата изложба „ХА-РАК-ТЕРИ“ и всеки, докоснал се до творбите в нея, ще бъде притеглен от „рачешката“ мистика и чувственост.

Изложбата може да бъде видяна от 11 до 31 юли в салона на ул. „Цар Самуил“ 49 в София. Официалното откриване е на 11 юли от 18:30 ч.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: