fbpx Press "Enter" to skip to content

Интерпол издирва Васил Божков, той е вече с обинения

Интерпол издирва президента на „Нове холдинг“ Васил Божков с червена бюлетина. Срещу него вече има повдигнати 7 обвинения. Това потвърди главният прокурор Иван Гешев, цитиран от „Дарик„.

Част от обвиненията срещу бизнесмена са за ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице и подбудителство за престъпления по служба.

„Нашата работа е, когато констатираме доказателства за извършени нарушения, да повдигнем обвинения и да изправим съответните лица пред българския съд. Смятам, че ще си свършим работата качествено. Виждате, че това се върши с хора с огромни финансови възможности и по начин, по който никога не е правен в историята на България след 1989 г. Не само, че се прави, но се прави качествено“, заяви Гешев пред журналисти.

Божков е напуснал страната, а за българските власти все още не е ясно къде се намира той. „Не ми е известно къде се намира, но съм сигурен, че ще си го приберем“, коментира Гешев след заседанието на прокурорската колегия във ВСС.

„Това е поредният български олигарх, който бяга от България. Аз, ако не се притеснявах от нещо, нямаше да избягам“, допълни още той. На въпрос дали има вероятност Божков да е бил предупреден за предстоящата акция, Гешев отговори: „Не мога да правя предположения“.

„Време е криминалният Преход да свърши. Време е да кажем – стига. Прокуратурата го прави“, категоричен бе Гешев и допълни: „Докато аз съм главен прокурор, ще направя всичко възможно да се свърши работата, която не е свършена в предишни периоди“.

„Не преследваме богатите хора, всеки трябва да си спазва задълженията, а основното задължение е да си плащаш данъците. Не може да дължиш на държавата над 400 млн. лева, общо над 559 млн. лева за всички лотарийни игри, което означава по 100 лева към всяка пенсия, а да казваш, както най-вероятно ще стане, че си репресиран“, коментира още главният прокурор.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: