fbpx

Какво ще е времето през ноември? От минус 7 до 25 грасуса!

ноември
Снимка: Getty images

Какво ще е времето през ноември? Синоптиците прогнозират, че ще е студено до минус 7 градуса и топло до 25 градуса. Това става ясно от прогнозата на НИМХ при БАН, цитирана от БТА и „Дарик“.

Синоптикът Красимир Стоев обясни, че през ноември се очаква средната месечна температура да бъде над нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8 градуса, за високите полета – между 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма – между 8 и 10 градуса, а в планинските райони е от минус 5 до 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде под нормата, като до средата на месеца в повечето райони ще е без валежи. Месечната норма на валежите за по-голямата част от страната е между 40 и 70 литра на квадратен метър, а в южните и планинските райони – между 60 и 90 литра на квадратен метър.

През първото десетдневие от ноември температурите ще бъдат по-високи от обичайните, въпреки че след 5 ноември постепенно ще се понижат, прогнозира Красимир Стоев. По думите му през повечето дни от десетдневието над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, на места в равнините преди обяд ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Временни увеличения на облачността ще има около 8 ноември, когато на отделни места ще превали слаб дъжд.

Цялата прогноза четете на vremeto.toziden.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: