fbpx

Карачаканов да подаде оставка, поиска Сидеров

Красимир Каракачанов

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов да подаде оставка, поиска лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Причината е, че има риск понятието „патриотизъм“ да бъде девалвирано.

Пред Дарик Сидеров каза още: „Доста години от живота си съм отдал на тази кауза, и затова казвам така – нека и Каракачанов подаде оставка. Да се съберем и да видим можем ли да направим нещо полезно за страната. Без да заемаме постове, без позиции, без министерски кресла и прочие. Можем ли да докажем, че ние наистина сме патриоти националисти, които се грижат за интереса на нашия народ? Ако не можем да докажем това, по-добре да се разпръснем“.

Попитан защо иска оставката конкретно на Красимир Каракачанов, Сидеров отвърна: „Защото там също се появиха скандали – в Агенцията за българите в чужбина. Единственият начин да се изчисти името на една партия, формация, защото всеки от нас е лидер на партия, е да се откаже от позицията на властта“.

Вчера като вицепремиер оставка подаде Валери Симеонов, който е лидер на НФСБ – една от партиите в „Обединени патриоти“. Другите партии в т. нар. малка коалиция са ВМРО с лидер Красимир Каракачанов и „Атака“ с лидер Волен Сидеров. ГЕРБ и „Обединени патриоти“ заедно съставляват управляваща коалиция в 44-то Народно събрание.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: