fbpx Press "Enter" to skip to content

Кой ще е уличеният в корупция от САЩ? Може би държавен служител

Човекът, но когото се очаква САЩ да наложат забрана за влизане, най-вероятно е държавен служител. Това обяви бившият български посланик в Америка Елена Поптодорова пред NOVA. Тя коментира вчерашното изявление на US посланика у нас Херо Мустафа, че до дни държавният секретар на САЩ ще обяви името на българин, който ще получи забрана за влизане в Щатите заради корупция.

„Не бива да очакваме име, което изведнъж да предизвика земетръс в България. Не е това целта. Целта е по-скоро да се обхване един широк периметър от въвлечени лица на съответни властови позиции. Подозирам, че това ще е междинно ниво – държавен служител, длъжностно лице, което ще носи цялата симптоматика, която сега започва”, каза Поптодорова.

По думите й името, което ще се посочи, може да предизвика разочарование. А причината за това – натрупаното с десетилетия недоволство от факта, че няма отклик от различните власти на тема корупция.

За нея фактът, че премиерът и главният прокурор твърдят, че не знаят кой българин ще получи забрана да влиза САЩ, буди дълбок смут. „Значи ли това, че те не се радват на достатъчно доверие, за да има съвместно действие? Значи ли това, че ние като служби не сме съпричастни към това разследване?”, попита Поптодорова.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: