fbpx Press "Enter" to skip to content

Лицензът на Кубрат Пулев под въпрос, викат го за обясенния

Last updated on 26.06.2019


Лицензът на Кубрат Пулев е под въпрос след скандала с целувката. Той избухна веднага след мача му с румънеца Богдан Дину, когато Кобрата целуна по устата репортерката Джени Равало, а тя нае топ адвокат и обяви, че ще го съди, защото се е почувствала унизена. Репортерката и защитничката й Глория Олред вече поискаха отнемане на лиценза на българския боксьор за мачовете в САЩ.

„Щатската спортна комисия на Калифорния управлява състезания, в които хората от всеки пол са уважавани като състезатели, репортери и фенове“, заяви говорителят на комисията Вероника Хармс пред BoxingScene.com. „За нас този инцидент е сериозен. Преди да бъде лицензиран за нов мач в Калифорния, боксьорът Кубрат Пулев трябва да се яви пред комисията и да демонстрира, че спазва тези принципи на уважение“, допълва тя, цитирана от „24 часа“.

Това означава, че в момента лицензът на Пулев в Калифорния е на трупчета.

Представители на промоутърската компания Top Rank, която подписа с Пулев през декември, отказаха коментар, за да могат да излязат фактите около случая.

Следващото заседание на спортната комисия е на 14 май. Джени Равало, или Джени Суши, или Кралицата на голото суши ще присъства на него заедно с адвокатката си Глория Олред. Статутът на лиценза на Пулев е включен в дневния ред.

Мачът на Кубрат бе първият в САЩ като професионалист. Като аматьор той се бие на световното в Чикаго през 2007 г.

Ако лицензът му бъде отнет, той няма да може да се бие повече на американска територия заради новия устав на Асоциацията на боксовите комисии.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: