fbpx Press "Enter" to skip to content

Мая Манолова няма да има листа за общински съветници

Мая Манолова няма да има листа за общински съветници. Това съобщи самата тя. Кандидат-кметът за София обяви, че ще има 5-6 листи, създадени от различните партии, които ще подкрепят кметската й кандидатура. Тя ще получи политическа подкрепа и от левия, и от десния политически спектър.

„За предстоящите избори за столичен кмет ще имам много конкретна програма, която в момента се пише“, каза още тя пред NOVA.

Манолова уточни, че нейната кауза е смяна на модела на управление на София. „За мен е важна и ценна подкрепата и на партиите от ляво и на тези от дясно. Важна ми е и подкрепата на неправителствените организации и инициативните комитети от всички столични квартали. Важна ми е подкрепата на всеки столичанин, независимо от неговите партийни пристрастия. За мен е ценна тази подкрепа, защото каузата ми е за тези избори е смяна на модела на управление на София”, посочи тя.

Тя коментира и напрежението, което се създаде между нея и столичния кмет Йорданка Фандъкова по повод на почистващите фирми в София. „Когато една кампания от опонента ми е изпълнена с внушения, с компромати, с кал, с помия – това показва страх и липса на аргументи. Не започнах аз агресивно кампанията”, подчерта Манолова.

Кандидатът за столичен кмет сподели, че отчита като грешка поведението й по време на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски и подкрепата й за кандидатурата на Делян Пеевски.

„Правила съм много грешки“, добави тя. Манолова обаче беше категорична, че костинбродската афера не е грешка. „Това е опит да бъде предотвратена една възможност за манипулация на изборите. Аз имах сигнал и го подадох. Ако вие или някой гражданин имате информация, че манипулирам изборите, моля да информира прокуратурата. Единственото, което беше нередно е да се правят изявления в деня за размисъл. Аз такива изявления не съм правила“, добави тя.

На огромен натиск от властта са подложени хората, които обявиха подкрепата си за моята кандидатура за кмет, каза още Манолова. Като примери тя посочи уволнената медицинска сестра Мая Илиева и бореца Армен Назарян.

„Той промени решението си, което аз уважавам, и оттегли решението си. Достатъчно хората около мен са притиснати и притеснени и заплашвани от властта“, допълни тя.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: