fbpx

МВР показа дома на арестуваните Баневи

семейство Баневи, къща
Снимка: МВР

МВР показа снимки на от дома на семейство Баневи, които бяха арестувани в петък в Ница. Междувременно адвокатите на семейството ще внесат възражения по обвиненията на специализираната прокуратура, съобщават самите юристи, цитирани от Нова.

„Във връзка с начина, по който бе отразен арестът на Евгения и Николай Баневи, бихме искали да Ви информираме за следното:

Семейството не притежава „имение” в Ница. От есента е наета къща с цел трите по-малки деца да започнат да учат във Франция.

Евгения и Николай Баневи не са се крили. Семейството с трите деца съвсем легално е било на път за София, тъй като малките са във ваканция и са искали да я прекарат в България.

Пита се защо е било необходимо зрелищно да ги арестуват във Франция, след като само след два часа това е можело да стане в София? Самолетните билети го доказват.

След ареста на родителите им, децата – най-голямата на 13 години, а двамата близнаци на 9, остават безпризорни на летището почти без пари. Защо е било нужно такова жестоко отношение към децата?

Децата са вече 3 дни без надзор в къщата, където са успяли да се върнат.

Защо е необходимо всичко това да се случва пред очите на децата и изобщо с тях? В Европейския съюз се проявява хуманност към всяко живо същество, а три деца са изоставени на улицата, безпомощни да се справят със ситуацията?“

Възражения по обвиненията на специализираната прокуратура ще бъдат внесени от адвокатите на семейството”, се казва още в съобщението.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: