fbpx Press "Enter" to skip to content

Момиченцето, убито в Сотиря, нямало навършени 7 години

Last updated on 18.08.2019

Момиченцето, починало след изнасилване и жесток побой в село Сотиря край Сливен, се казва Кристин. Тя няма навършени 7 години, ходила е на детска градина до края на май. Тогава родителите й я отписали, защото решили сами да я подготвят за първия клас, разказа директорката на ДГ „Перуника“ Юрка Делчева, цитирана от „Монитор„.

Градината е под ключ заради летния отпуск на служителите.

„В потрес съм, всички сме шокирани, не можем да повярваме че нещо подобно е могло са се случи в селото ни. Момиченцето беше толкова лъчезарно, винаги усмихнато. Вярно, не беше от някакво богато семейство, но родителите й правеха всичко възможно, за да не е по-различно облечена от останалите деца. Не мога да проумея какво е искал тоя изверг от едно хлапенце“, през сълзи сподели педагожката.
Потъналото в кръв и цялото посинено тяло на малката Крис е било намерено от дядо й, който със съседка на семейството тръгнал да я дири първо по улиците, а в последствие и по деретата,след като малката не се отзовала на призивите му да дойде за обяд, разказа кметът на Сотиря Димчо Георгиев.

На зловещата гледка се натъкнали към 14,00 часа в четвъртък, тялото било под един от мостовете над дере в селото.Дрешката и била разкъсана на парцали, по цялото тяло имало следи от свирепи удари. Жертвата била изпратена с линейка до ЦСМП – Сливен,а от там прехвърлена в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, но въпреки усилията на лекарите след час детето починало.

Целият полицейски състав, жандармерия, гранични полицаи, планински спасители и служители на държавното горско стопанство са били веднага включени в издирването на заподозрения в извършеното брутално убийство Мартин Трифонов, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който лично пое ръководството на акцията.

Задържаният по-късно 21-годишен мъж е с асоциално поведение, има множество регистрации за кражби, м.г. е изтърпял присъда за блудствени действия.

„Това момче го познават всички в селото макар да не е местен, живее при родителите си във вилната зона, но честичко идва тук, влизал е в пререкания с младежите от селото. Миналата година дори стана герой на телевизионно предаване, след като беше нахапан от кучета“, разказа лаконично кметът Димчо Георгиев.

По думите му родителите на малкото момиченце нямали постоянна месторабата, хващали се да препечелят някой и друг лев в дърводобива, откликвали на покани от местни жители да им помагат, били много трудолюбиви.

Според жители на Сотиря обявеният Мартин си харесал Криси докато тя си купувала сладолед от магазина на центъра на селото в четвъртък, по това време младежът пиел бира на близкото барче.

Никой от хората там не обърнал внимание, че пришълецът от вилната зона изоставил бутилката с пиво и тръгнал подир хлапето.

„Задържаният е осъждан за блудство, изтърпял е наказание в затвора, но не мога да кажа дали това е станало миналата или по-миналата година. Безработен е, няма данни да е зависим от наркотици, асоциална личност е, но може да носи отговорност за постъпките си.“, уточни говорителят на сливенската окръжна прокуратура Ваня Белева.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: