fbpx Press "Enter" to skip to content

Нощният транспорт в София тръгва – 4 линии, 50 спирки, 2 лв.

Last updated on 04.04.2018

Нощният транспорт в София тръгва от нощта на Великден.

Над 50 автобусни спирки ще покриват четирите линии от нощния транспорт в столицата. Те ще свързват осем части на София и могат да се използват между 00.00 и 4.00. Автобусите ще тръгват от площад “Княз Александър I”, като интервалът на преминаване е четиридесет минути, обявиха от Столичната община, пише „Монитор“.

Първата линия свързва ж.к. „Люлин 1,2“ и ж.к. „Младост 4“. Автобусите към пл.“Княз Александър I” тръгват съответно в 00. 54 ч. и 0:48 ч. Тя ще се движи покрай метрото, след това по „Цариградско шосе“, където ще се качва към ж.к. „Младост“.

Втората линия е между кв. „Обеля“ и ж.к. „Студентски град“. Автобусите към пл.“Княз Александър I” тръгват съответно в 00.20 ч. и 00:53 ч. Част от спирките, покрай които ще минава са Технически университет, кино „Одеон,“, Централна гара, метростанция „Хан Кубрат“ и „Обеля“.

Третата линия ще свързва ж.к. „Овча купел 2“ с Автостанция Изток. Автобусите от там тръгват съответно в 00.55 ч. И 00.23 ч. Те ще минават покрай стадион „Георги Аспарухов“, пл. „Васил Левски“, пл. „Руски паметник“ и ще стигат до пазара в кв. „Овча купел“.

Четвъртата линия ще свързва ж.к. „Гоце Делчев“ и ж.к. „Дружба 2“. Автобусите към пл.“Княз Александър I” тръгват съответно в 00. 53 ч. и 0:47 ч. Те ще минават покрай разклона за летището, зала „Фестивална“, гара „Подуене“, бул „П. Славейков“, Южен парк, 36-то СОУ.

С един билет от 2 лева всеки пътник ще има възможността да се прекачи на друга линия. Това може да се осъществи на началната спирка пл. “Княз Александър I”, като времето за трансфер ще бъде 5 минути. Самите билети ще бъдат продавани единствено на място в автобусите от контрольорите и няма да има възможност да се закупят предварително. Те са със син цвят и на тях ще бъде напечатана датата, на която важат.

Важно уточнение е, че автобусите от нощния транспорт няма да спират на всяка спирка, както тези от дневния. Това ще се случи само ако шофьорът види, че има човек, който чака на спирката, или някой от пътниците натисне бутона „Спри на спирка“ в самия автобус.

Столичани лесно ще разпознават спирките, тъй като те ще бъдат обозначени с буква N и съответния цвят на линията, по която се движат. Автобусите ще бъдат оборудвани още с видеонаблюдение и паникбутон. Нощният транспорт в София тръгва на 7-ми април и ще продължи експериментално до края на година.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: