fbpx

Отвличането в Герман: Няма искан откуп, родителите – в шок

полиция, МВР
Снимка: Getty images

След отвличането в Герман – няма поискан откуп, а родителите са в шок. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Младен Маринов пред „Нова телевизия“.

25-годишният син на собственика на една от големите автокъщи в България бе отвлечен от колата си близо до дома си в софийското село Герман. Баща му първоначално отричаше, че става дума за отвличане, но в края на деня потвърди информацията на полицията.

Главният секретар на МВР съобщи днес, че до този момент няма данни да е направен контакт с близките на изчезналия млад мъж.

„Не можем да говорим много, тъй като в такива случаи може да се каже, че има заложник и човек, на когото може с непремерени наши действия да навредим“, каза главен комисар Маринов.

„Родителите са шокирани, труден е контактът с тях. Това е нормално с оглед ситуацията, така че ние продължаваме работата. Към момента нямаме данни да е направен контакт с родителите, близки или приятели на изчезналото момче“, допълни той.

„Колегите работят по всички находки, иззети от местопрестъплението. За съжаление нямаме свидетели, които да дадат информация какво точно се е случило. Това, което имаме, е, че автомобилът се намира там, наистина паркиран неестествено.

Всичко говори за динамика и че не е предварително планирано паркирането на този автомобил, от там правим извода, че наистина с този човек се е случило нещо, което е против волята му“, обясни главен комисар Маринов.

„Бизнесът, който развива бащата, наистина е конфликтен с оглед на това, че и автомобилите, и техниката са изключително скъпи.

Той осигурява лизинг на тази техника, което означава ежемесечно изплащане на определени вноски. Наистина има много конфликти, свързани с тази дейност. Естествено, изследваме ги като възможна причина. Предоставил ни е списъкът на всички длъжници. Значителна бройка са. Нямаме данни да има сума, която да е в такъв размер, че да предизвика такова деяние“, каза още главният секретар на МВР.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: