fbpx

Предполагаемият хакер на НАП заплашва с още атаки

Предполагаемият хакер, атакувал НАП и източил личните данни нан милиони българи, изпрати нов мейл до част от медиите в България. В него той разкрива мотивите си и заплашва, че може да направи публични още данни.

„Аз съм руски гражданин с българска съпруга. Родителите ѝ в момента живеят в България и видях с очите си колко прецакана е вашата държава”, обяснява той в писмо, изпратено през платформа за криптирана имейл комуникация до bTV, NOVA и „Капитал“.

По думите му течовете на данни са факт от 11 години и е имало кибератака през 2012 г., когато никой не е повярвал, че цели 30 гигабайта информация са били задигнати.

Вчера бяха предоставени на медиите част от информацията от НАП (в която има данъчно-осигурителни данни и други лични данни), но сега в писмото има заплаха, че ако правоохранителните органи не кажат истината по случая, ще качи всичко в руски и български торент тракери и така масивите ще станат публични, информира bTV.

Призивът на неизвестния руски гражданин е медиите да анализират информацията, изтекла от НАП.

Ако пък кибератаката бъде обект на фалшиви новини, хакерът ще отговори с публикуването на още две големи порции информация от финансовото министерство. 3 медийни компании, сред които и bTV Media Group, също са заплашени с това, че тяхна информация ще стане публична.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: