fbpx Press "Enter" to skip to content

Предстоящи събития на 14 октомври

Снимка: Getty images

Last updated on 13.10.2016

Предстоящи събития в страната на 14 октомври 2016 година.

***
София.
От 09.15 часа в Дома на Европа, Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие Регионалната сесия на младежкия форум „Модел на Европейския парламент“ за страните от Централна и Югоизточна Европа.

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще проведе извънредно пленарно заседание.

***
София.
От 09.00 часа във Френския културен институт (пл. „Славейков”) ще се проведе работна закуска-дебат, посветена на възможностите за финансиране в рамките на оперативните програми 2014-2020 г.

***
София.
От 09.00 часа IX състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Огнян А., Янко Я., Ивайло С., Петър М., Ангел Т., Марин Я., Антон Х., Валентин П. и Васил К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа II състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Тодор С., Олег И., Мартин С., Христо Б., Мартин П., Илия Е., Петър К. и Иван Г., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа XV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Алексей П., Антон П., Кирил Т., Марчело Д. и Янко П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел изнудване.

***
София.
От 09.30 часа VI състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Божидар П. и Ирен В, обвинени в престъпление по чл. 123 от Наказателния кодекс – причиняване на смъртта на Пламен К.

***
София.
От 10.00 часа в Парк-хотел „Москва”, ще започне Седмия редовен конгрес на Федерация на синдикатите в здравеопазването (ФСЗ) към КНСБ. В работата на Конгреса ще вземат участие генералният секретар на EPSU (Европейска федерация на работещите в сферата на здравеопазването) Ян Уйлям Гудриян и президентът на КНСБ – Пламен Димитров. вицепрезидентът на КНСБ, д-р Иван Кокалов, председател на ФСЗ ще представи отчет за извършената дейност на Федерацията в периода 2011-2016 год.

***
София.
От 10.00 до 12.30 часа в зала „Сердика” на „София Хотел Балкан” ще се проведе кръгла маса на тема „Балканите – пътят на кръстопътя”.

***
София.
От 10.00 часа VIII състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание на по делото срещу Рени С., Артен Б., Исмаил С., Кристиян И., Николай П. и Веселин Н., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 в „Овален салон” на „Гранд Хотел България (бул. „Цар Освободител“
4) ще се проведе среща-дискусия с кандидата за президент на Република България г-жа Татяна Дончева на тема: „ПРЕЗИДЕНТЪТ – ГАРАНТ ЗА УСПЕШНА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА”.

***
София.
От 11.30 часа в зала „Изток” на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Бъдещето на онкологичната грижа в България – фокус върху пациента”.

***
София.
От 13.30 часа XIII състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Иван К., Веслан В. и Николай С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в Червената зала на Центъра за култура и дебат „Червената къща”, трима експерти в областта на онлайн предприемачеството ще говорят за сегашните ограничения пред бизнесът онлайн в ЕС, предстоящите промени според плана за единен дигитален пазар в ЕС и очакваните нови възможности в рамките на семинар „Бизнесът онлайн в ЕС: какво и кога да очакваме”. Лекторите са Тодор Ялъмов от Центъра за изследване на демокрацията, Ева Паунова, член на Европейския парламент от групата на Европейската народна партия, и Деян Петров, сътрудник на организацията „Активни потребители”.

***
София.
От 16.00 часа в сградата на дирекцията, ръководството на СДВР ще проведе брифинг за мерките, взети за обезпечаване на сигурността и обществения ред преди, по време и след футболната среща на 15 октомври т.г. между отборите на ЦСКА и „Левски“.

***
София.
От 18.00 часа в American Corner (площад „Славейков” 4а) Американо-българска алумни асоциация, с подкрепата на посолство на САЩ в България организира публична лекция на тема: „Президентски избори в САЩ”.

***
София.
От 18.00 часа в Централното фоайе на Княжеския дворец ще бъде открита изложбата „Етнографски етюди. На Димитър Маринов – посвещаваме!“. През 2016 г. Националният етнографски музей отбелязва своята 110-та годишнина. Неговото създаване като самостоятелна културна институция се дължи на видния общественик, книжовник, политик, духовен водач, етнограф и музеолог – Димитър Маринов.

***
София.
От 18.00 часа в клуб Culture Beat (в сградата на Националния дворец на културата) ще се проведе отбелязване на 95 години от създаването на Български младежки червен кръст.

***
София.
От 18.00 часа в офиса на партията в район „Оборище” (ул. „Панайот Волов” 7а) ПП ГЕРБ-София ще проведе работна среща с евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова.

***
Белене.
От 13:30 часа кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещнат с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Белене. Събитието ще се проведе в НЧ „Христо Ботев 1892“ на площад „България“ в град Белене. На срещата ще присъства кметът на община Белене Милен Дулев.

***
Благоевград.
От 11:00 часа Дома за стари хора „Света Петка“ в Благоевград ще отбележи своя патронен празник.

***
Бургас.
От 14.00 часа, в зала 1 на Окръжен съд – Бургас, ще бъде разгледана мярката за неотклонение на Росен Ц., обвинен в каналджийство.

***
Бургас.
От 18.30 часа в зала 1 на МКЦ -Бургас младежите от БМЧК-Бургас ще отпразнуват своя 95-годишен юбилей.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя на ул. Вола 1, ще се проведе среща с поета и литературен критик Пламен Антов.

***
Бургас.
Държавна опера Бургас открива сезон 2016/2017 с произведението от Джакомо Пучини „Мадам Бътерфлай”. Трагичната история за младата гейша Чо-Чо-Сан ще завладее публиката този петък от 19.00 часа.

***
Варна.
От 09.30 часа в Хотелски комплекс „Естрея Резиденс” – зала „Добруджа”, в к.к. „Св. св. Константин и Елена” ще се проведе пресконференция на организатори и участници в Деветия Черноморски туристически форум на тема „България – туристическа дестинация за четири сезона”.

***
Варна. К.к. Св. св. Константин и Елена
От 10.00 часа в хотел „Естрея Резиденс” Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в откриването на Деветия Черноморски туристически форум.

***
Варна.
От 11.00 часа в малкия арт салон на радио Варна ще се състои пресконференция на тема:“Подводница „Слава “ – музей или за скраб“, организирана от УС на Съюза на подводничарите в Република България.

***
Варна.
От 19.00 часа на площад „Независимост” се очаква да се проведе протест на граждани срещу незаконното нахлуване на мигранти в страната.

***
Враца
От 13.00 ч. в с. Очин дол, (община Мездра) ще бъде открита нова тематична еко пътека на територията на ПП „Врачански балкан“.

***
Враца.
От 15.40 часа в Детски отдел на РБ „Христо Ботев” ще се проведе верижно четене на Български народни приказки.

***
Враца.
От 17.00 часа в Градската концертна зала ще се проведе празничен концерт на Симфониета Враца, по случай 10 години езикова школа ”Англеланд”.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа на Ритуалния плац на НВУ „Васил Левски” ще се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва на курсантите от Випуск ‘2021. Обявен е и „Ден на отворените врати“.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в конферентната зала на Читалище „Искра” ще се проведе Информационна среща с библиотечните специалисти от област Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” ще бъде открита експозицията „30 години по-късно” – изложба на Випуск ‘1996 на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов” ще бъде представена съвременната пиеса „Червило”.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Детска градина №20 ще се проведе ще се проведе Литературно утро „Приказни вълшебства” по повод Национална седмица на четенето.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе” ще се състои Неделен куклен спектакъл „Дъщерята на магьосника“.

***
Добрич.
От 15.00 часа в Младежки център-Добрич ще се проведе кулинарно състезание за младежи от 15 до 29 години.
***
Кнежа.
От 10.00 часа кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще присъстват на фолклорния фестивал „Празник на царевицата“ в Кнежа. Събитието ще се проведе на площад „Пенчо Янкулов“ в града.

***
Кюстендил.
От 14 октомври до 14 декември 2016 година в Художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора” представя изложба на всепризнатия майстор на плаката и карикатурата Стефан Десподов, който приживе не взема участие в общи и самостоятелни изложби в родния Кюстендил. Откриването на изложбата ще се започне от 18.00 часа.

***
Кремен.
От 09.00 часа в църквата „Св. Петка” в Кермен ще се отслужи празнична Света литургия за празника на града – 14 октомври – Петковден. От 11.30 часа ще се състои церемония по поднасяне на цветя пред паметника на загиналите във войните.

***
Левски.
От 15:00 часа кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посетят град Левски и ще открият един от четирите санирани блокове по Националната програма за енергийна ефективност на обща стойност 3 милиона 150 хил. лева. Събитието ще се проведе на адрес: ул.“Вапцаров“ 42-52, блок „Ангел Кънчев“. На мероприятието ще присъства Дочко Дочев – председател на ОбС-Левски.

***
Монтана
От 11:00 ч в Регионален исторически музей ще бъде открита обновената експозиционна зала.

***
Монтана
От 17:00 ч в Детския отдел на Регионална бибилиотека „Гео Милев”ще се проведе награждаване на победителите в Маратона на четенето.

***
Нова Загора.
От 09.00 часа Негово високопреосвещенство Западно и Средноевропейският митрополит Антоний ще оглави Архиерейска Света Литургия за храмовия празник на църквата „Св. Петка“ в град Нова Загора.

***
Пловдив.
От 09.00 часа Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще оглави Архиерейска Света Литургия за храмовия празник на църквата „Св. Петка“.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА в Пловдив коалиция от партии „КАЛФИН ПРЕЗИДЕНТ“ организира пресконференция. В нея ще вземат участие кандидатът за държавен глава Ивайло Калфин, председателят на АБВ в Пловдив-област Владимир Маринов и градският лидер на партията Кирил Чалъков. Темата на пресконференцията е: „Пловдив-икономически център на страната, взаимовръзки, образование, бизнес“. Участниците ще отговорят и на актуални политически въпроси на журналистите.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в галерията на Дружество на Пловдивските художници ще се проведе откриването на изложба „ИЗБРАНО” от Трети Международен Фото Салон Пловдив 2016.

***
Пловдив.
От 14 до 16 октомври 2016 г. град Пловдив за седми път ще бъде домакин на традиционния международен турнир по спортна аеробика „7th PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN“. На 14 октомври ще се състоят тренировки и квалификации.

***
Пловдив.
От 18.00 часа на пл. Съединение е насрочена среща на Украинско-Българско Сдружение „ПЛОВДИВ“ (УБСП), всички украински патриоти и приятели на Украйна, които ще се съберат на глобален световен митинг срещу руската агресия.

***
Плевен/с. Тръстеник.
От 10.45 часа кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще поднесат венци пред паметник-костница в памет на загиналите български войни в Първата световна война на площад „България“ в Тръстеник.

***
Плевен/Пирдим.
От 16.15 кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще присъстват на откриването на основно ремонтиран 10 км. път Гривица –Пордим на обща стойност 4 милиона лева. Цачева, Манушев и Цветанов ще бъдат гости и на фолклорния празник по повод 14-ти октомври –Петковден на площада пред кметството, ул. „Иван Божинов“№1. С тях ще бъде кметът на община Пордим Детелин Василев.

***
Плевен.
От 17.00 часа кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева, кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев и председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещнат с медицинската общност, представители на академичните среди, студенти, научни работници и водещи съсловни организации в зала „Плевен“ на областна администрация Плевен, град Плевен. На срещата ще присъства Мартин Митев – председател на ОбС-Плевен.

***
Плевен.
От 18.30 часа на площад „Възраждане“ /при лошо време – читалище „Съгласие 1869“, площад „Възраждане“7/ председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Плевен кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

***
Русе.
От 10.00 часа в сградата на „Доходно здание” (площад „Свобода” 4) Заместник –министърът на икономиката Даниела Везиева ще открие дискусия на тема:”Регионални бизнес перспективи Русе, модели за взаимодействие между публичния и частния сектор”.

***
Самоков/ с. Горни Окол.
От 14.00 часа в стопанския двор на село Горни Окол заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов ще присъства на официалното откриване на първата рециркулационна ферма за кохо сьомга в Европа.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в парк „Артилерийски” в Стара Загора, ще бъде открит военен „23-та вертолетна авиобаза”.

***
Стара Загора.
Меглена Кунева – министър на образованието и науката, вицепремиер и лидер на Движение България на гражданите, ще бъде на посещение в Стара Загора. От 15.30 часа тя ще присъства на откриването на Център за кариерно развитие. От 16.20 часа ще бъде проведена пресконференция за журналисти в зала БТА, а от 17.00 часа министър Кунева ще на посещение на ПГОХ „Райна Княгиня”, където ще се среща с учители, ученици, бизнес партньори на училището. Поводът е първата паралелка за дуално обучение готвачи в България.

***
Сливен.
От 14.00 часа в зала 105 в Община Сливен Министърът на земеделието и храните Десислава Танева, заместник-министърът на културата доц. д-р Бони Петрунова и Диян Стаматов, заместник-министър на образованието ще участват в дискусия за новите възможности за развитие на туризма в Сливен.

***
Сливен.
В 10: 30 часа в РДГ ще се състои пресконференция на директора на Регионална дирекция по горите – Сливен инж. Георги Русев. Срещата е по повод приключване на пожароопасния сезон и резултати от дейността на дирекцията за деветмесечието на 2016 г.

***
Сливен.
От 14.00 часа в зала 105 в Община Сливен ще се състои Дискусия за новите възможности за развитие на туризма.

***
Сливен.
От 19 часа във фоайето на “Драматичен театър” – Сливен ГЕРБ-Сливен организира Есенен бал. С това събитие ще се възроди една отдавна забравена традиция в града.

***
Смолян.
От 10.30 часа Регионална здравна инспекция – Смолян, сдружение „Срещу диабета ръка за ръка” и Областна администрация организират еднодневен обучителен форум на тема „Диабет в детска възраст”. Инициативата ще се проведе в залата на Областна администрация – Смолян.

***
Твърдица.
От 8.00 часа в църковен храм „Света Петка” в Твърдица ще се отслужи Света литургия с празничен водосвет по повод – 14 октомври – Петковден – Ден на града.

***
Твърдица.
От 10.00 часа започват проявите за празника на Твърдица – 14 октомври – Петковден. От 10.30 ч. ще има ритуал за вдигане на знамената на площад „Свобода”, поднасяне на венци и цветя на паметника на „Майка Твърдица”. От 10.45 ч. започва Тържествена сесия на Общински съвет-Твърдица, а от 11.30 ч. празничен концерт.

***
Твърдица.
От 10.15 часа с тържествен водосвет и освещаване ще бъде открито Първото изложение на Сдружението на пчеларите. От 10.30 ч. до 14.00 ч. пред НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914” ще има презентации, дегустации, конкурси и др.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d bloggers like this: