fbpx

Предупреждение от Стивън Хокинг: Земята ще гори в 460 ºC

Стивън Хокинг
Снимка: Getty images

Предупреждение от големият физик и теоретик Стивън Хокинг чертае мрачна прогноза за Земята. Според него планетата може да  ще последва съдбата на Венера и ще се превърне в огнен ад. Това пише в. „Дейли мейл“, цитиран от „Дарик“.

Според учения климатичните промени ще доведат човечеството до гибел, тъй като на нашата планета ще изчезнат условията за живот.

НАСА създаде карта с температурните аномалии

Ако човечеството не съкрати емисиите на парникови газове, то рано или късно температурата на Земята ще достигне до 460 градуса по Целзий.
Хокинг припомня, че преди 4 милиарда години Венера е била точно копие на Земята. Тя е имала атмосфера, морета, растителност, но поради ред причини просто е „изгоряла“.

Отчитайки, че възрастта на Земята е около 4,5 милиарда години, тя ще се превърне в мъртва пустиня само за 500 милиона години.

Хокинг припомни международните договори за намаляването на вредните емисии. Ученият обвини президента на САЩ Доналд Тръмп за подписването на „смъртната присъда“ на планетата, след оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: