Президентът: Едни и същи фирми печелят, а пенсионерите мизерстват

Румен Радев
Снимка: БГНЕС/DW

Президентът Румен Радев обвини кабинета, че не може да защити обществения интерес.

„Едни и същи фирми печелят обществени поръчки. От 10 фирми накрая остава една. Фирми с неясна собственост и капитали изкупуват енергопреносната мрежа. Това разкрива неспособността на държавата да защити обществения интерес“, коментира президентът Румен Радев по време на лекция пред студенти и преподаватели в УНСС, пише „Дарик“.

„Когато говорим за икономика, трябва да помним, че тя е пряко свързана с политиката. Не трябва да забравяме, че успехът на всяка политика се измерва с ползите за обществото. България е най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз. Българските пенсионери мизерстват“, коментира още държавният глава.

Радев изнесе лекция за социално-икономическото развитие на България посланици, преподаватели и студенти в рамките на Младежки икономически форум.

„В момента България прилича на строителна площадка. Някакви хора носят материали, други ги крадат, защото е тъмно. Едни хора строят магистрали, а след тях остават дупки, защото е тъмно. Крайно време е да включим прожекторите!“, каза още Румен Радев.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: