fbpx Press "Enter" to skip to content

Прокуратурата: Божков не е имал пари да изплаща обещаваните печалби от лотарията

Прокуратурата разполага с данни, че част от дружествата на Васил Божковне са разполагали с активи, достатъчни да изплащат печалбите, предвидени в лотарийните игри. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Венцислав Фердинандов.

От държавното обвинение поставиха под съмнение и реалното съществуване на публично обявяваните големи печалби.

Васил Божков е давал подкуп от по 10 000 лева на ден на член на Комисията по хазарта, за да внася предложения за отнемане на лицензи на конкурентни дружества, разкриха още от прокуратурата, обявявайки подробности по обвиненията срещу собственика на „Нове Холдинг„, пише „Дарик„.

Божков е обвинен, че е ръководил Организирана престъпна група /ОПГ/ за изнудване, данъчни престъпления, пране на пари, подкупи, за което има 7 обвинения.

Бизнесменът продължава да бъде в неизвестност. Според разследващите обвиняемият се намира в чужбина, а самият Божков заяви, че се страхува да се завърне в България. По-рано пред bTV той съобщи, че се намира в държава на Балканите, но не е в Сърбия.

От прокуратурата съобщиха, че са провели претърсвания и изземвания в офиси на Божков, както и в Комисията по хазарта. Очаква се да има още повдигнати бвинения. Претърсено е и едно казино, откъдето е иззета сумата от 400 000 лева. С повдигнати обвинения са общо 5 лица, но 4 от тях също са в чужбина.

Задържаните са общо 19 души. Сред обвняемите е и бивш председател на Комисията по хазарта.

Според прокуратурата Божков е ръководил своята престъпна група на територията на цялата страна от 2014 г. насам. Държавното обвинение обяви и че с помощта на Комисията по хазарта, Васил Божков е укрил данъци в размер на над половин милиард лева.

„Липсва огромната сума от над половин милиард, която е коледната надбавка за всеки пенсионер за 10 години“, изчисли прокурор Милева.

„Прокуратурата е наясно срещу кого се изправя. Прокуратурата знае, че тази хазартна империя разполага с изключително големи възможности“, категорична бе тя.

Това е най-мащабната операция до момента, обобщи вътрешният министър Младен Маринов. Всички правораздавателни органи работят в синхрон, бе неговата оценка.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: