fbpx

Протести в цялата страна: Блокирани пътища и граници

протести
Снимка: bTV

Протести в цялата страна блокират пътища, бензиностанции и магистрали.

Недоволството е срещу цените на горивата, срещу стандарта на живот и срещу управлението.

Колони от автомобили планират да затворят пътища към част от граничните пунктове. По първоначални информации, шествия ще се насочат към границите ни с Румъния, Гърция и Турция.

В предварителните информации се посочват пунктовете „Кардам”, „Кулата”, „Лесово” и „Капитан Петко Войвода”.

Над 2000 полицаи в цялата страна охраняват протестите, съобщи bTV.

Около 400 автомобила от Шумен напълно блокираха АМ „Хемус“ при пътен възел „Белокопитово“.

Протестите в Добричко се разрастват. Към недоволството се присъединяват и жителите на Генерал Тошево. Автоколона потегли към границата с Румъния при Кардам.

Исканията включват и повече работни места в малките общини.

Във Варна 40 коли се включиха в протеста.

Десетки автомобили се събират пред спортната зала в Габрово. Протестиращите се разделят на два лъча – пешеходен и автопоход. Шествията ще преминат по различни маршрути и ще се слеят пред сградата на общината, където планират да останат половин час. Засега провокатори няма.

В Монтана шествието мина през основни улици, като бяха блокирани няколко бензиностанции, за да продължи по главния път Е79. Блокада имаше и на пътя през прохода Петрохан, която предизвика и километрична колона от автомобили. Блокадата към прохода беше в село Бързия.

В Перник се очаква протест, като жители на миньорския град се заканват да се присъединят към демонстрацията в София. Там ще са и десетки коли от Враца.

Стотици протестиращи от Хасково, Димитровград и Кърджали бяха принудени да пътуват с часове до Свиленград, където след шествие продължиха към ГКПП „Капитан Петко Войвода”, а след това – към АМ „Марица“.

Полицията опита да ги спре, но след сблъсък кордонът беше пробит, а магистралата – затворена.

Протестно шествие с колите си направиха и пловдивчани. Колоната предизвика задръствания по възлови булеварди.

Група от тях и от жители на Пазарджик стигна и до София, където се очаква голям протест.

Протестът в Бургас остана без организатори, след като досегашните се оплакаха от полицейски натиск и се отдръпнаха. Въпреки това десетки протестиращи с коли се събраха и тръгнаха към магистрала „Тракия“. Там един от автомобилите „аварира“ и даде повод за блокиране на пътната артерия.

Сред недоволните има и членове на партия „Възраждане“.

Малка част от протестиращите се отцепиха от колоната и затвориха магистрала „Тракия“ за София край пътен възел Българово. Стотици коли са в тапата.

Към 14.30 ч. част от протестиращите се изтеглиха от магистралата и тръгнаха по централните улици на Бургас с намерение да направят блокада около общината или областната управа.

Към тях се се присъединиха протестиращи от Несебър, Карнобат и други градове. На място има полиция, жандармерия и моторизирани части.

Пътят за Банско беше затворен при Разлог. Тук също имаше сблъсък между полиция и граждани.

Местните хора протестират и срещу поскъпването на водата.

Ще започне и протест в Гоце Делчев, а жители на Петрич и Сандански блокираха ГКПП „Кулата“.

Ямболии затвориха пътя за „Лесово” с 200 коли и камиони. Тировете бяха пропуснати по едното платно, след като се изви километрична опашка.

АМ „Тракия“ беше блокирана на входовете на Сливен и Ямбол. Протестиращите редуват платната, на които застават, за да могат колите да минават.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: