fbpx

Разплитане: Таксиджията изнасили таксиджийката…

такси
Снимка: Getty images

Таксиджия е изнасилвачът, таксиджийка е жертвата. Това е поредния детайл около разплитането на престъплението, което разтревожи София през последните дни.

Криминалната история стана ясна вчера и първо бе съобщено, че изнасилвачът е таксиджия, а изнасилената жена е била негова пътничка. След това се появи нова информация – че всъщност изнасилвачът е бил пътник, а таксиджийката е била неговата жертва.

Днес се появи нов детайл, от който става ясно, че и изнасилвачът, и изнасилената жена са шофьори на такси.

Таксиметровият шофьор Валентин Тончев, който изнасили 47-годишна жена, има 2 присъди за опипване на непълнолетни момичета. Рецидивистът с 11 осъждания е прекарал 7 г. и половина по затворите, показва свидетелството му за съдимост, пише „24 часа“.

В нощта срещу събота рецидивистът бил с таксито си, но се видял с приятели и се запил.

Преценил, че не може да кара, и се качил при колежка. По пътя я нападнал с нож, ударил я, седнал зад волана и я закарал в покрайнините на столичния кв. “Дружба”, където я изнасилил.

После спокойно си тръгнал, но обезчестената жена подала жалба и на сутринта Тончев бил задържан. В понеделник съдът го остави в ареста. Тончев опита да се защити. Каза, че съжалява и не помни нищо от алкохола, но магистратите не се трогнаха и го тикнаха зад решетките.

Ако бъде осъден, той може да получи до 8 г. затвор.

Тончев вече е прекарал почти толкова години в тъмницата по старите си дела. Присъдите му са в 26 страници с кратко описание на деянието. Само за да се напише кога и от кой съд е осъден, отиват 5 листа хартия. Той е съден още като непълнолетен. През 2006 г. е наказан с обществено порицание за кражба на 195 лв. от съседка, извършена на 12 юли 2003 г.

През 2008 г. е осъден за грабеж на 290 лв. от жена. Дават му 5 месеца условно, но Тончев ще ги изтърпи по-късно заради следващи изцепки. При събирането на присъдите по няколко дела той е тикнат в затвора за 4 г. и половина. Наказан е за грабеж на дете в асансьор и за обири на жени.

Първото си сексуално престъпление  извършва на 27 октомрви 2008 г. Тогава той издебва 16-годишната Красимира. Опипва я, преди да я заплаши и удари и да вземе чанта с 55 лв. Докато делата се точели, Тончев е пуснат от ареста. Скоро обаче го връщат пак там заради пореден грабеж в подлез. Този път Тончев издебнал жена, дръпнал колието ѝ и я заплашил с нож, опрян в гърлото да не вика.

Междувременно в досието му влиза нова условна присъда за грабеж. На 1 август 2009 г. Тончев налита да опипва гърдите на 15-годишно момиче, но е заловен. Така си заслужва 4 години и половина затвор. Но го пускат предсрочно и той бързо се връща към престъпленията. Хванат е след нападение на жена на пазара в столичния кв. “Красна поляна” през 2012 г. Не се минават и 2 месеца, и той е арестуван за поредния грабеж на жена. Уличават го и за държане на малко марихуана.

В кариерата си Тончев има и куриозен случай. На 18 ноември 2015 г. той е хванат с авер да краде бобината на асансьора в блока, в който живее. Полицаите са втрещени от проявената от крадците глупост. След като отвиват бобината, двамата се опитват да се качат с асансьора до апартамента на Тончев, но засядат. Налага им се да викат техник, който открива причината докато аверът на Валентин стиска откраднатото в ръката си.

Следва ново дело и след събиране на присъдите Тончев е пратен в затвора за 3 г. Там демонстрира добро поведение и е пуснат предсрочно, след като излежава 2 години. Успява да намали от присъдата си, като работи в местния цех за сладки изделия като мотокрасист, където остава да се труди и след като излиза от затвора. Тончев се сдобива с документ за чисто съдебно минало, след като в средата на 2015 г. от досиетата му са заличени осъжданията по давност. След като е съкратен от цеха мъжът е на помощи близо половин година. Труди се на парче, преди да си намери работа като таксиджия до деня, в който напада жената. По делата с 11-те присъди Тончев ползва общо 26 адвокати. На процесите той първоначално заявява, че ще си наеме защитник сам.

Впоследствие адвокатите се отказват от него и съдът му назначава служебни. 3-ма от адвокатите, защитавали Тончев, обясниха пред “24 часа”, че престъпникът не им плащал и затова се отказали от него. Очаква се обвинителният акт срещу Тончев за изнасилването на колежката му да бъде готов до 2 месеца.

От таксиметровата фирма, в която работел, го уволнили. Изнасилената жена е 13-ата жертва на сексуално престъпление в София от началото на годината.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: