fbpx

Сатурн влиза в Козирог: Две години ред, дисциплина и контрол!

Космос
Снимка: Getty images
На 20 декември Сатурн влиза в Козирог. От днес през следващите две години ще е време на ред, дисциплина и контрол.

Това прогнозира астрологът Антоанета Салфидж във Facebook. Ето прогнозата й.

Настава ново време – на ред, дисциплина, Закон, отговорност, контрол! И това е за добро, подсказват звездите, просто Огънят отстъпва място пред коравата Земя и й дава шанс за плод!

На 20.12. според народния и прабългарския календар – Игнажден, още Янкул („ян“ – небе, „кул“ – господар), Божия ден, Слънцето изчака пред портите на Козирог и стори път да мине Господарят на земното време, Владетелят на пръстените – Сатурн.
От днес през следващите 2 години и половина той ще седи на своя трон, ще тежи като скала – на мястото си и ще диктува земния Закон, ще определя строгия, делови, даже хладен, но справедлив тон в живота ни, ще изисква отговорност, ред, дисциплина, точно време, в противен случай няма да ни пусне напред.
Сатурн с една дума означава „ограничение“, но за добро!
Той е мъдрият и строг учител, който ни учи на търпение и именно така формира мирозрението ни като представа за начало и край, кое е възможно да се осъществи, да стигне до резултат и то в рамките на конкретно земно време, а кое рисковано и опасно за живота.
На базата на тези конкретни рамки и представи за света помага да си изградим собствена система от приоритети и ценности. А след това – самооценка, самокритика, самодисциплина, но и мотивация за работа, която калява силен дух.
Сатурн е изключително взискателен, дисциплиниращ и законопослушен, поставя много високи цели и е в състояние да доведе човек да търпи всякакви лишения и трудности докато не постигне резултат.
През следващите 2,5 години, докато е в Козирог, у нас ще се засилват черти като честолюбие, повишена работоспособност, предвидливост, пестеливост (пресметливост), високо чувство на дълг и отговорност.
Неусетно ще развиваме склонност да възприемаме всяка жизнена ситуация като тежко изпитание и съответно сами да се самоограничаваме. Ще станат важни въпросите за кариера, законност, пунктуалност, точно време, дисциплина, ред, но и могат да се изродят до формализъм и бюрократизъм.
Съществена става и темата за постигане на резултат и съответно страха, че няма да може да бъде постигнат, което може в друга крайност да ни повлече – до депресия, ниска себеоценка, разруха, разпад.
И ще е добре още днес и сетне, даже през настъпващите празнични дни, да се приготвим да посрещнем Сатурн и на правилата му да се подчиним.
И ако камъкът на шията още сега ни тежи, ако гривните на краката ни спъват, ако коланът ни стяга, то това е добър знак.
Значи има нещо да оформяме, да моделираме, от нещо е нужно да се лишим, да хвърлим няколко килца, може би дълговете, даже онези, кармичните, да платим.
Ако още днес се съобразим със Сатурновите правила и глътнем корема, даже масата да е отрупана с блюда, вършим си работата без да припираме, без да се бутаме, като следваме дистанция, дисциплина и закон, имаме шанс още в края на тази календарна година да сме доволни от видим сатурниански резултат.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: