fbpx

Срещата на върха: Меркел, Макрон и Мей в София (СНИМКИ)

Бойко Борисов, Еманюел Макрон, Тереза Мей, Ангела Меркел
Снимка: Facebook

Срещата на върха ЕС – Западни Балкани събра за два дни в София всички европейски и западнобалкански лидери – Ангела Меркел, Еманюел Макрон, Тереза Мей, Александър Вучич, Виктор Орбан, Алексис Ципрас, Зоран Заев, и др. Тук бяха и ръководителите на Европейската комисия и европейския парламент Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск.

Наред с много двустранни срещи, продължаващото сближаване между Гърция и Македония, събирането на едно място на лидерите на Косово и Събрия, бе приета и декларация, която потвърди европейската перспектива на Западните Балкани.

В нея ръководителите на ЕС и на държавите членки се обединиха около съгласие, че страните от Западните Балкани постигат напредък, въз основа на който Евросъюзът потвърждава ангажираността си за европейската перспектива на региона.

В декларация се казва и че ЕС е решен да укрепи и засили своята ангажираност на всички равнища в подкрепа на политическата, икономическата и социалната трансформация на региона, включително чрез засилена помощ, въз основа на постигнатия от партньорите от Западните Балкани съществен напредък в областта на принципите на правовата държава и на социално-икономическите реформи.

Ето кадрите от срещата!

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: