fbpx Press "Enter" to skip to content

ТВ рокади: БНТ и Нова телевизия си разменят началници

Last updated on 24.10.2017

БНТ и Нова телевизия си разменят новинарски началници.

Прощален купон с Даниел Чипев организираха репортерите на националната телевизия в края на миналата седмица. Причината е, че началникът им отива на същата позиция в Нова тв. Неговото място в обществената медия се заема от Константин Кисимов, доскоро ръководил емисиите на Нова тв, съобщи „24 часа“.

Чипев, който досега беше директор на дирекция “Информация” и отговаряше за новините, актуалните предавания и спорта в БНТ, на практика ще заеме мястото на Дарина Сарелска в Нова тв от началото на следващия месец. Тя беше освободена от този пост през лятото.

За Чипев се променя работното място, но не и йерархията, тъй като ще бъде пряко подчинен на досегашната си шефка Вяра Анкова. След като приключи и вторият ѝ мандат като генерален директор на БНТ, от 9 октомври тя е генерален директор “Информация” в “Нова Броудкастинг груп”.

Моделът на частната медия също не е нещо ново за него, тъй като преди години е работил като репортер в кабелната тв “Ден” и в Нова тв.

Овакантеното място в БНТ още от днес, 23 октомври, се заема от Константин Кисимов. Впрочем той не идва директно от Нова тв, а от “България он ер”, където пое новините през юли. Преди това дълги години беше в Нова тв – продуцент, зам. главен редактор на новините и актуалните предавания и изпълнителен продуцент.

Тв кариерата му започва навремето като редактор в БНТ, след което и там става главен редактор на новините.

След официалното встъпване в длъжност на двамата екипите и на двете телевизии очакват да има и други персонални промени.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: