fbpx Press "Enter" to skip to content

Трагедията край Габрово: Бащата призна, че хвърлил нарочно сина си

Last updated on 07.07.2019

Петгодишното дете, което загина вчера при тежък инцидент в Габрово, е хвърлено умишлено във водите на Янтра от неговия баща. Смъртта е причинена по особено мъчителен за детето начин. Това съобщи днес пред журналисти наблюдаващият делото прокурор Надежда Желева, информира БТА.

По думите й късно снощи са били направени пълни самопризнания от майката на детето и от задържания с прокурорско разпореждане мъж, който е припознал детето за свое и е негов биологичен баща. Според самопризнанията на обвиняемия, той е хвърлил детето от виадукта на околовръстния градски път, тъй като жената, с която живеел на семейни начала, изчезнала на 20 юни, а той не можел да се грижи сам за момчето.

От прокуратурата са внесли искане в съда за издаване на постоянна мярка за задържане под стража на 31-годишния Дилян Мариянов, а съдебното заседание предстои. Мъжът бил осъждан и бил изтърпял преди време 8-месечна ефективна присъда за нанасяне на средна телесна повреда, наред с това бил криминално проявен за кражби.

От полицията и от прокуратурата информираха, че няма подадени сигнали нито за домашно насилие, нито за дете в риск. Жената обяснила, че домашно насилие е имало, но тя се страхувала да подаде сигнал в полицията, за да не бъде убита или да не й вземат детето. На 20 юни тя избягала от къщи и не искала никой да знае къде е, вследствие на това на 27 юни близките й подали искане да бъде обявена за общодържавно издирване. Социалните служби са съобщили, че сигнали за тормоз върху детето също няма.

За обвиняемия Мариянов няма данни да страда от психично заболяване, но вчера сутринта, когато е хвърлил детето от моста, после се обадил сам в полицията, че ще се самоубие, той е бил във видимо неадекватно състояние, съобщи старши комисар Борислав Муеров. Предстои да му бъде направена съдебно-психиатрична експертиза.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: