fbpx Press "Enter" to skip to content

Фестивалът „Ние – 21 век“ – състезание на малки таланти

Снимка: Арт център „Кърнолски“

Last updated on 21.08.2017

Фестивалът „Ние – 21 век“ ще излъчи своите призьори днес.

25- тото юбилейно издание на състезанието, в което участват над 400 деца и младежи от 8 държави, бе открито на 19 август в
Античен театър на Несебър.

Събитието е организирано от Арт Център „Кърнолски“ и е под патронажа на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Участниците във фестивала са от България, Полша, Казахстан, Грузия, Щвейцария, Украйна, Република Сръбска, Босна и Херцеговина.

В приветствието си към участниците патронът на „Ние – 21 век“, Янка Такева им пожела успех в представянето си през следващите състезателни дни и отбеляза големия принос на Арт Център „Кърнолски“ за развитието на изкуствата и културата, както в България, така и на международните сцени.

Сред официалните гости на събитието, които поздравиха участниците, бяха Маргарита Попова, вицепрезидент на Република България за периода 2012 – 2017 година, директорът на Регионалното управление на образованието в Бургас Виолета
Илиева и Елка Димитрова от Министерството на труда и социалната политика.

Приветствие от името на кмета на Несебър отправи началникът на отдел „Несебър – Световно наследство“ при община Несебър Златин Чаушев.

В концерта, който продължи повече от 2 часа взеха участие вокални и танцови солисти и групи и мажоретен състав.
На 20 август пред многобройна публика се проведоха първите два състезателни концерта на сцената на хотел „Хепи ленд“ в Слънчев бряг.

Днес от 20 часа в Амфитеатъра на „Арена“ в Свети Влас предстои Гала-концерта и церемонията по награждаване.

Международният фестивал на Арт център „Кърнолски“ – „Ние – 21-ви век“, се провежда на Българското Черноморие – в курортите Албена, Кранево, Слънчев бряг от 1994 година.

Началото му е поставено от талантливия български композитор и основател на Арт център „Кърнолски“ – Димитър Кърнолски.

След по-малко от месец предстои друга важна международна проява, организирана от Арт Център „Кърнолски“ – международният фестивал на изкуствата „Орфей в Италия“, който ще се проведе в адриатическия курорт Лидо ди Йезоло до Венеция от 9 до 15 септември.

Събитието е под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d bloggers like this: