fbpx

Хороскопът за март: Какво съветват звездите (II част)

хороскопът
Снимка: Getty images

Хороскопът за март – ето какво съветват звездите според прогнозата на астролога Антоанета Салфидж, публикувана в сайта missis.bg.

Първата част от хороскопа за март четете ТУК

Важни дати през март

4 март – Венера става ретроградна в Овен – любовни интриги;
10 март – Марс влиза в Телец – стремеж към видим резултат;
12 март – Пълнолуние в Дева – време за пречистване;
14 март – Меркурий влиза в Овен – мощен глас, пропаганда;
20 март – Слънце влиза в Овен – пролетно равноденствие, начало на нов 252-годишен мунданен период;
28 март – Новолуние в Овен – опит за летене.

Везни (23 септември – 23 октомври)

Объркани, напрегнати и разколебани се подготвяте за пролетта. Работите усърдно, с много хора и уж всичко ви се получава, цветя и рози се постилат пред вас, посипват ви с аплаузи, с поощрения, но нещо не е май, каквото ви се ще. Имате финото чувство, че сте като фалшив герой, че поздравленията са от куртоазия, че имате огромен потенциал, който спи, немотивиран, неразкрит, копнеете за ново предизвикателство,за да излезете от омръзналата ви рутина.

А може би партньорът трябва да е друг или пък е крайно време да срещнете учител, който да ви посочи нов, по-предизвикателен път.

Трудно ще намирате баланс през март, особено ако погледът ви е устремен в необозримото бъдеще. Две важни ретроградни планетарни фази се застъпват в началото на пролетта и ще ви влияят пряко.

От една страна Юпитер, звездният благодетел, който от половин година помпа самочувствието ви, подкрепя ви в трудни и даже непопулярни дейности, поощрява чувството ви за късмет, вече от месец се движи назад във вашия знак.

А ето че в началото на март и Венера, вашата управителка стана ретроградна и то в срещуположния знак.

Тази звездна комбинация по невидим, безпричинен за вас начин ще разклаща моралните ви и естетически везни, ще ви кара да се люлеете между избори, да търсите крайни решения, да налагате, може би с повече нерви от обикновеното, вашият личен вкус.

И някак естествено ще ви се струва, че ценностите от доброто старо време са погазени и че е нужно да се реабилитират, но и че е необходим нов, модерен, даже екстравагантен прочит на нещата, който даже и да изглежда скандален, да среща съпротива, успешно съчетава минало и бъдеще, значи е необходим.

Подобно крайно смесване на хора, факти и събития обаче може да ви изиграе лоша шега. Да си помислите например, че старото ви гадже, от което едва се откъснахте, има шанс точно сега да се промени, че изоставената къща с малко козметика може да се подготви за нов живот, че обществените идеали от миналото с фина адаптация ще се превърнат в симпатичен модерен плакат.

През март трудно ще се ориентирате в посоката, ето защо по-добре се хармонизирайте с енергията на звездите и обърнете поглед назад

Особено след 10 март, когато Марс влиза в Телец, насочете внимание в практични дейности, концентрирайте се в онази рутина, от която се опитвате да избягате, огледайте детайлите, създайте хармонични връзки, чрез творчески подход, вдъхнете живот.

Важни в средата на месеца ще бъдат реалните резултати, способността безформеният импулс да се натрупва да се сгъстява и с него да се постига форма, завършена красота.

За тези, които се занимават с бизнес, това не е период на харчене, напротив, даже и да имате план нещо голямо да си купите, задръжте. През март натрупвайте, оформяйте, създавайте стабилни форми, с база и едва, когато ретроградните периоди отминат, направете финансовата сделка, купете нова къща, продайте имот.

След пролетното равноденствие за везни започва активен период. Повечето представители на знака ще си помислят, че са преживели дисхармоничния стрес, че са балансирали оценъчните си критерии и разпознават посоката, по която вървят.

В работата ще се появят интересни предложения, предизвикателства, отговорност за хора и работа с повече пари. Особено около 25 – 26, когато Венера ще е съвсем в прегръдките на Слънцето и емоционалността и възбудимостта ще е на макс, е възможно доста да се замислите, да се залюшкате в избори, които ще ви се струват фатални, да анализирате приятелства, партньорства, брак.

И до края на месеца трудно ще вземате рационални решения, така че ще по- добре да се въздържате, да изчакате, да оставите нещата в известна степен сами да се проявят. Времето през март е ваш приятел, каквото трябва да се промени, ще стане, но с търпение, не на инат.

Скорпион 23 октомври – 22 ноември

Затрупани от работа, много скорпиони едва към 10-о число разбират, че са в март. Оборотите са невъобразимо бързи, картините се сменят, отговорностите растат, нещата като че не могат да се изпипат, а всичко трябва да е под контрол.

Обръщането на Венера също ще ви изнерви, трансформатори, но вие едва ли ще си дадете сметка за това. Тежко му и горко на ближния обаче, на онзи, който със сведена глава ви гледа разбиращо, макар и въобще да не му е ясно защо точно се гневите, какво не е направено, кое ви дразни, изпълненото, неизпълненото, или това, което е във вашата глава.

И ще е истински късмет, че в първата десетдневка на месеца до вас ще има хора, които много ви обичат, и ще ви подкрепят, като просто ви оставят да си вършите работата, ще търпят, ще чакат да ви мине напрежението и отново да се гушнете при тях.

След 10 март адреналинът някак си от само себе си ще спадне, но скорпионът това една ли ще го разбере. Ще продължава да е затрупан с работа, но като не може да свърши всичко, даже много да му се ще, ще му се наложи да се концентрира върху едно, най-много две неща и да задълбае, до постигане на реален резултат.

И резултат ще има, скорпиони, особено ако работата ви е свързана с групи хора, с публика, с творчески акт. Няма да е лесно обаче, ще се нужни упорство, постоянство и много воля, а може и да не се размине без кавги и по-грубичък скандал.

Ако позволите на нервите и ината да ви надвият, може много да забавите процесите, да ги объркате, да си създадете врагове. Възможно е също да се появят изкушения, включително емоционални, да ви провокират да се отклоните от пътя, да се върнете назад, да повторите нещо, вече изживяно, което ви се струва, че ще ви успокои.

Измамни са тези сигнали, скорпиони. През март, особено втората му половина, е най-добре да се концентрирате към преките задачи, особено тези, които стартираха от началото на годината и… да внимавате какво казвате, за да не прекалите, да не счупите това, което още се кове.

През последната седмица на месеца, която ще е емоционално объркваща и за вас, все пак именно вие ще разполагате с магическа пръчица, с интуиция, която ще ви подсказва кога и как да се въздържате, на кого какво да дадете, но и да откажете, да не храните с измамни надежди, с обещание за светло бъдеще и успех.

В края на март за скорпиона е добре да се въздържа от рискови сделки и неочаквани промени, но да е нащрек и да следи посоката на вятъра, защото тя, а с него и обстоятелствата ще се променят.

Стрелец 23 ноември – 21 декември

В началото на март ще сте някак объркани, унесени в мечти и планове за пътуване, за предстоящо обучение, за промяна, която отдавна планирате, но вече е реална, макар и да е все още неясно, кога ще се осъществи. Изпитвате обаче подтискащо чувство, че тъпчете на място, трябва да чакате, да живеете в рутина, да спазвате правила и график, които отдавна не са ви по вкуса.

На някои представители на знака даже толкова ще им е все едно какво е днес, че предпочитат да седят на едно място, да се въртят из къщи, да чоплят тук там по някой ремонт, имитират дейност, само и само ден да мине, друг да дойде, докато настане заветния час на промяната.

Може дълго да ви се наложи да чакате, стрелци и да не стане така, че когато настане време за действие да се окаже, че сте забравили кого и какво чакате, че сте загубили тренинг, не сте във форма или по-лошо, вече ви липсва мотивация за промяна.

Март месец, макар и наистина да е малко муден за представителите на най-широко скроения знак, все пак предоставя изключително добри условия за тренировка, за повишаване на квалификация в различни сфери, за разширяване на контактите, за поддържане на добрия дух.

Хората, в чието обкръжение уж случайно ще попадате, информацията, която стига до вас, спирачките дори, които сякаш нарочно ви праща съдбата, всичко ще има смисъл, но само ако се приеме, развие, смеси с останалите факти и новини.

От съществено значение за стрелците след десети ще се окажат теми, свързани с любими дейности, с творчество, с неща, които по принцип прави в свободното време или пък иска да е така. Ще има представители на знака, които дълбоко ще се замислят за… любовта. Възможно е обстоятелствата да изискват от тях да изкажат мнение, да заявят позиции, да отговорят на претенции, да побързат и да вземат решение, макар и да не са готови за това.

През март все още е твърде рано за вземане на крайно решение, независимо от сферата на живот. Макар и да се почувствате пресирани, като че изправени до стена по-добре да отбивате ударите, да сменяте темата, но внимателно да слушате и анализирате всички доводи на ответната страна.

След време, когато животът активно ще се завърти и за вас, опитността от срещите през март, с любовта или с талантите, даже и критичните, ще са база, върху която ще стъпите, за да тръгнете по новия си път, по-отговорен и по-самостоятелен от преди.

Ще има и такива представители на знака, които, особено по Пълнолунието, няма да могат да се изплъзнат от ударите на другия и здраво ще се заинатят, ще размахват пръст, ще се цупят, ще изискват съобразяване с тях. Е, няма да имат много избор, ще им се наложи да поставят точка, да се разделят. И това може наистина да е завинаги, да няма връщане назад.

Тези обаче, които се въздържат от емоционални изблици до пролетното равноденствие или не се успят, ще могат да се зарадват на по-обнадеждаващ, деен и трезв период веднага, след като Слънце премине в Овен.

С настъпването на пролетта приоритетите ще станат някак ясни, мотивацията ще е съзнателен двигател, а до новото, макар и далечно, ще води ярка и все по-видима пътека, която реално може да се покори.

Нервно напрежение обаче и в края на март няма да липсва. Възможно е някои стрелци да ги застигне неприятна новина, да им се натрапят вкъщи неканени гости, или пък да трябва да се потопят в неочаквани битови дела като пренасяне в нова квартира, неочакван ремонт.

Не се гневете стрелци, а запрятайте задачи, даже и да нямате време, даже да ви е неприятно, неприсъщо, не по вкуса. Сега, през март именно времето е ваш приятел и е добре да стегнете всички слаби места, особено в семейството и онези, сърдечните, които макар и невидимо ви дърпат назад, за да можете след време да препуснете свободни в галоп.

Козирог 22 декември – 20 януари

Обещаващо започна месеца за козирози. Темпото е равномерно, успяват да свършат всичко в срок, да се ориентират по някакъв си техен, скрит, биологичен може би часовник, който не се влияе от твърде емоционалния свят около тях.

Подготвяте нововъведения, промени, заминаване, ремонт, които са добре планирани, организирани, в готовност за старт, а може би вече са в ход.

Запазете равномерното си темпо и даже още го забавете, но повишете концентрацията в ежедневните дела. През втората седмица на месеца и особено около Пълнолунието е възможно обкръжението да ви провокира с неясни и даже лъжливи неща, информацията да е подвеждаща, документи да се губят, вие самите да допускате случайни грешки, да правите неверни изводи, да хиперболизирате фактите, да обобщавате повече, отколкото е нужно, да преекспонирате без причина, да фантазирате и творите, но на места, където това не е нужно и е възможно събудената муза да ви изиграе лоша шега.

След 10 март, когато Марс вече ще е в земния знак Телец за козирози ще е добре да правят само неща, които водят до конкретен резултат, да проверяват и ако се наложи да преправят, дооправят, оформят и по възможност разкрасят – до последния детайл.

Внимателното отношение към всяка форма ще е чудесно да се отнесе към всичката заобикаляща среда – към двора, който вече е време да се почисти, прекопае и засади с първи цветя, към къщата и особено гардероба и тъмната маза, които отдавна чакат пренареждане и освобождение от всичко излишно.

В периода след Пълнолунието за козирози ще е изключително полезно, а и ефективно да обърнат внимание на личната си форма, да тръгнат на спорт, но по строга програма, която да зададе темпо и оформи навици за дълъг период.

След пролетното равноденствие, когато и Слънцето ще влезе в активния Овен, за методичния и структуриран козирог ще започне динамичен, но някак припрян период. Много хора ще се появяват в ежедневието, включително ще се обаждат приятели от миналото, партньори ще излизат с предложения, познати ще молят за услуга и съвет.

Пригответе се програмата ви в края на месеца изненадващо да се разбърка, козирози, особено със смяната на часовото време на 26 март, което ще ви лиши от важен час за сън и досадно ще разтрои перфектното ви чувство за време и ред.

Ако успеете да овладеете яда си обаче и бързо да си върнете чувството за самоконтрол има голям шанс точно в края на месеца да уловите новина, да надушите следа от вятъра на промяната, който ще се носи над света. И след време, като му дойде времето, да сте сред основателите и ръководителите на нова система и ред.

Водолей 21 януари – 18 февруари

Нервно, твърде нервно тръгна месецът за вас. Сякаш се надбягвахте с времето, тичахте след пулсиращото си сърце, брояхте спазмите на вените в страх, че ще прескочите някоя, ще изпуснете ритъма, и че ако това се случи, животът може и да спре.

Много представители на най-изненадващия знак са готови, изтощени да се строполят пред портите на пролетта. Цяла зима те усърдно балансираха между старото и новото, между неизбежно и мечта, идея и съдба, втурваха се през глава в нови начинания, но и безропотно навеждаха глава пред поети вече ангажименти. В един момент около февруарските затъмнения някои звездни братя бяха толкова заети със земни дела, че май пропуснаха любовта, нямаха време даже да ѝ се усмихнат, да я поздравят.

Колкото и да ви се иска, звездната карта показва, че и през март няма да успеете да починете, да се отпуснете, да намерите покой. Неочаквани ангажименти ще ви затрупват, поети задачи ще очакват решение, рискови ситуации с ваши, но и с чужди пари ще изискват мигновена реакция, висока концентрация и бодър дух.

И проблемът ще дойде от място, което никога не би ви хрумвало – ужасно ще ви се спи. Особено до 14 -15, когато Меркурий, господар на ума, ще е в Риби и Слънцето още не е влязло в Овен, много нетърпеливи водолеи странно ще се понесат на невидими криле, ще летят във висините, ще бълнуват, ще сънуват и ще са напълно убедени, че са в реалността. Това полубудно състояние може да ги вкара в непредвидими ситуации, комични, но и болезнени, включително с белег за цял живот.

Приказните сюжети, в които доброволно ще приемат роля мнозина водолеи, ще ги отстранят от действителността, като с упойка, като състояние на амнезия, в което паметта се завръща на порции в абсолютно непредвидим ред. Същевременно ретроградния ход на Венера, която се обърна в началото на месеца, ще изостри критичността и даже капризността на и без друго алтруистичния знак.

Много ще ви се иска да общувате, водолеи, да споделяте, да ви разберат, но някак няма да ви чуват, думите ви бързо ще заглъхват, ще ви омръзва да обяснявате, ще се дразните на снизените критерии от другите, на първенющината и профанния интерес. И е съвсем възможно всяка битка, в която влизате, да завършвате с тръшната врата, висок тон, изнервеност, и може би контузена глава.

Безсмислено е да се гневите от неразбирането и консерватизма на другите. Март, а и април след това са месеци със забавен ход, в които погледът е добре да е обърнат назад. Вие виждате новото, притежавате висша сетивност за това, което предстои, даже и за това, което светът все още не знае, което в момента се подготвя и между другото ще чака вашия сигнал.

Но и много водолеи все още не са до край готови за реализиране на множеството планове, които набелязаха в началото на годината. Имат нужда от преговор, анализ, сверяване на часовника, от балансирано преминаване в летен режим.

И е чудесно, че още след десети март Марс подстрекателя ще намали ход в Телец. Тази ингресия естествено ще заземи много водолеи, ще ги накара да се вгледат във формата, да анализират постигнатия резултат, да го съпоставят с високите си почти звездни критерии и умело да го доизваят, да му придадат уникален, несравним вид.

След пролетното равноденствие, когато Слънцето вече ще е в Овен много вдъхновени представители на знака, които са успели да въздържат гнева и да не разпиляват на халос творческата си искра, ще могат да се концентрират, да се съберат и ясно да преследват конкретно нещо, да провокират другите, да визуализират по атрактивен начин идеите, ловко да разпалват сърца.

Последната седмица на месеца не е подходяща за вземане на генерални решения, защото крие риск от промяна във външни обстоятелства, изместване на позиция, неясно поведение от другата страна. Звездните аспекти около Новолунието в Овен обаче ще помогнат да разпространявате иновационните си идеи, да съпоставите мнения, да представите вашата гледна точка от най-добрата страна.

Ако успеете да балансирате нервността си и се настроите на възприемчива вълна, именно в края на месеца може да разпознаете добрата новина, да срещнете хора, а може и учители, които да ви дадат знак и да ви отворят път.

Риби 19 февруари – 20 март

Вдъхновени, решителни, даже с жертвоготовност се потапяте в мартенски води. Струва ви се, че там, дето проблясват песъчинки, се крият бисерни миди, че ако поровите и още малко и още малко, ще намерите приказното съкровище от своя сън или мечта – всъщност не е от особено значение, така или иначе никой не вярва в това. Но то, най-ценното, е там и очаква своя герой.

Така, омагьосани с приказни сюжети, представителите на най-пластичния знак ще танцуват в студените води, ще се гмуркат в опасни плитчини, ще спринтират до океана и обратно, ще мигрират зад съзнателната мрежа без да им пука, че нарушават правила.

Опитайте се да се свържете все пак със земята. През първата половина на месеца менталното състояние на много от представителите на знака ще бъде близко до влюбване, но неясно в какво, кого, защо.

Виталното ви, безшумно и почти невидимо придвижване през времена, пространства и измерения може да ви свърже с много хора, да ви представи истории, съдби, да ви изпълни с емоции, със сладка меланхолична болка, която обаче някак е далеч от вас, а вие самите да си мислите, че всичко това не ви засяга, че просто пътувате, реете се, смеете се влюбено и това е прекрасно… да, всичко е любов…

В света на мечтите, фантазиите, а и някои други измерения може и да умеете да предизвиквате хепиенд, там, даже и да паднете, раната не кърви, сърцето не боли след раздяла с любовта, нещастните сълзи не парят, поне не толкова изгарящо, колкото в реалността.

До мартенското Пълнолуние обаче, което се случва в Дева, отстрещен на вашия знак, а и няколко дни след това, съществува реална опасност, да се подведете, излъжете, разсеяте, да приемате нещата съвсем по различен начин от това, което са. Бляскавата перла, която жертвоготовно преследвате, може да се окаже обикновено стъкълце, което обаче да ви закопае в плитчини, от които няма излизане.

Най-ценното нещо, свещенният меч, непобедимият Ескалибур, може и наистина да съществува и да чака именно вас да го откриете, но това едва ли ще стане сега, през ретроградните периоди, когато ще сте с размагнитизиран компас.

По време на Пълнолунието в Дева е време не за блуждаене, за търсене на път, а за почистване, пречистване, изхвърляне на ненужни вещи, отърсване от алергични спомени, изрязване на мутирали разсейки, изхвърляне на отпадъците с душевен боклук.

Седмицата от 12 до 22 се очертава доста сложна за водене на преговори, за изясняване на позиции, за напредване по какъвто и да е въпрос. Възможно е даже да има задържане на сигурни сделки, отмяна на уговорки, объркване поради външни причини, изместване на приоритет.

Ако не успеете да се концентрирате поне малко в земните, рутинните дела, може доста дас е загубите, риби, да се объркате и да се понесете по общата вълна.

Звездната котва, с която да избегнете астралния капан, ви я праща вашия благодетел Нептун чрез благотворен аспект с мотиватора Марс. До края на месеца търсете вдъхновение в ежедневните неща, прилагайте интуицията в конкретни занимания, с които се захващайте само и единствено, ако ще постигнете видим резултат.

Звездна забрана имат рибите и за финансови сделки от всякакъв род, за рискови инвестиции и въобще за работа с пари.

В края на месеца насочете вниманието си към края на нещата и избягвайте да се ангажирате с начала.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: