fbpx

Хороскоп за март: Какво съветват звездите (I част)

планети, Космос
Снимка: Getty images

Хороскоп за март – какво съветват звездите според прогнозата на астролога Антоанета Салфидж, публикувана в сайта missis.bg

Важни дати
4 март – Венера става ретроградна в Овен – любовни интриги;
10 март – Марс влиза в Телец – стремеж към видим резултат;
12 март – Пълнолуние в Дева – време за пречистване;
14 март – Меркурий влиза в Овен – мощен глас, пропаганда;
20 март – Слънце влиза в Овен – пролетно равноденствие, начало на нов 252-годишен мунданен период;
28 март – Новолуние в Овен – опит за летене.

Овен 21 март – 20 април

С ярък устрем щурмувате пролетта – преизпълнени с решителност, с воля за успех, с хъс да покажете, че и вие можете така, че ще дерзаете до победен дъх. И би било странно, ако е друго яче, все пак март, макар и набеден за женски месец, носи името на вашия звезден покровител Марс.

Знаете ли обаче за къде сте хукнали? Прегледахте ли военния си арсенал или ще разчитате на късмет и шанс, подготвихте ли призив, с който да привлечете съмишленици, или отново сами ще разбивате стени с глава, приехте ли стратегия и план за след победата или пак се хвърляте жертвено в боя пък да става каквото ще.

Тези и подобни въпроси ще пулсират и в най-лудата глава през март и изнервящо, до главоболиq pdе ще изискват отговори, ще изтискват причини, ще тършуват за резултат. Неконтролируемо динамична и даже хаотична може да стане обстановката през първата седмица на месеца.

В сюблимния момент, когато много ентусиазирани представители на спортсменския знак са набрали скорост и с ускоряващо темпо атакуват близкия финал, точно тогава, на 4 март, Венера осезаемо ще забави ход, даже ще спре и ще тръгне назад. Това звездно събитие ще се отрази на всички представители на импулсивния огнен знак, закото обръщането ще се случи в Овен.

Възможно е победният устрем изведнъж да бъде спрян от неочакван дисбаланс, заради емоционална дестабилизация, от моментна загуба на концентрация, която като малко камъче да преобърне летящата кола.

Но може и още повече да засили динамиката, да напомпа волята на макс, да подкокороса нахъсения овен да остане на пистата, даже и когато условията не го позволяват, когато рискът граничи с лудост, липсва здрав смисъл и категорично води до крах.

И понеже ината да покажем себе си, да изпъкнем, да победим ще бъде водещо емоционално състояние при повечето овни, то ще е изключително трудно да се овладяват, да се спират, да бъдат принудени да се смирят.

В подобни случаи логиката няма да помогне. Най-добре ще е да си спомните за опасната венерина енергетика, и сами, съвсем съзнателно да са възпирате от вземане на крайни решения, да не вземате страна в конфликт, да внимавате самите вие какво казвате, какво показвате, защото с единствена дума можете да създадете спор.
Всички сфери на влияние, които зависят от Венера, ще са с удивителен знак и за вас. На първо място в любовта са възможни изкушения, тайна триъгълна игра, но и сплетни и интриги, заплетени от друг.

Може много да ви се иска, но март месец не е подходящ за започване на отношения и особено за сключване на брак.

Добрата новина е, че Марс, управителят на овните, още на 10 март  ще премине в Телец. Тази звездна ингресия значително ще успокои страстите, в известна степен ще балансира емоциите, ще насочи овнешкия импулс към действия с конкретен резултат.

Ще е много добре, ако успеете да се възползвате от тази градивна и формообразуваща енергетика, овни. Тя в голяма степен може да помогне за довършване на вече започнати дела, да сложи ред в личните отношения, да селектира целите, да концентрира вниманието въхру натрупване на условия за постигане на резултат, а не за безпричинно разпиляване.

Много представители на напористия знак обаче може и да не успеят да се въздържат, енергично да настояват на своето, да упорстват със съзнанието, че те са на правата, но и на красивата страна, че тяхното мнение е миродавно и всички трябва да се съобразят. Особена доза критицизъм и педантичност в поведението може да внесе мартенското Пълнолуние, което ще се случи в Дева.

Възможно е в средата на месеца да се повдигнат теми за истината, за служенето и безрезервното отдаване, за това, кой взел, кой дал и именно недоволния овен да даде тон на скандал, да повдигне отново теми, уж замразени около затъмненията през февруари.

По-добре не наливайте масло в огъня, опитайте се да озаптите напористия си инат като насочите съзнанието към градивни дела. Още след пролетното равноденствие, когато Слънцето влезе във вашия знак, много идеи, даже и позабравени, ще се разпалят отново, връзки и контакти ще се възобновят, ще усетите мощ, енергия, но и дар слово да споделяте, да дерзаете, да убеждавате партньори и съмишленици, че това, с което сте се заели, ще доведе до резултат.

И наистина ще е така, делата ви през март ще са успешни, но ако съзнателно се концентрирате, запушите всички странични дупки, през които изтича енергия и се заровите да прекопаете основите на едно единствено дело с най-голяма значимост за вас.

Телец 21 април – 20 май

Капризни, но и с куп трепетни вълнения и съмнения ще прекрачите в пролетта. Уж всичко напоследък се нарежда както трябва, усетихте мощна приливна вълна на идеи, творчество, решителност за преодоляване на страхове, за поставяне на начала.

След Слънчевото затъмнение обаче се люшкате ту на една, ту на обратната страна, естетическите ви критерии ли са твърде крайни или защото компромиса не ви е по вкуса, но сякаш все вие попадате в обстановка, която ви дразни, в ситуация с познати лица, които ви изненадват, а и се опитват да ви прецакат, да подлеят вода и даже забият нож в гърба.

Венера, управителката на Телец, забави своя ход още в края на февруари, за да обърне посоката си на движение на 4 март. За повечето представители на естетския земен знак обаче тази динамика ще се усети като забавен каданс, в който всички подробности изпъкват, емоциите се доразвиват в допълнителни сюжетни линии, ценностните критерии изкристализират и започват да се мерят и режат с изключително прецизен аршин.

Още в началото на месеца е възможно да се появят трески за дялане в партньорските отношения, да излязат на яве скрити истини или до свръх-чувствителния в този момент телец да достигне информация, не особено галеща възприемчивия му слух.

Много от представителите на знака може и да се закачат, да се вържат, в следствие на което да се наежат и не на шега да се заинатят, даже да предприемат действия за късане на връзки, раздяла с партньор или развод.

Има и такива обаче, които още след първата мартенска декада, усетили накъде духа пролетния ретрограден вятър, ще се опитат да го уловят и да го използват за поправка и ремонт на отношенията, за корекция на естетически и ценностен модел, за преоценка на обещания и поети ангажименти, за прецизно мерене на думи и изразени намерения, особено от сорта на „обичам те“, или „искам те – за цял живот“.

В началото на месеца се опитайте да въздържите яростта и гнева или пък пределната романтика. След 10 март, когато решителният Марс влезе във вашия знак, много ситуации изведнъж ще се прояснят, скритите сюжети вече ще имат автор, виновник и развръзка, оценъчните ви критерии сами ще поставят условия за действие с реален резултат.

Марс в Телец ще внесе прилична доза разумност не само в личните отношения на представителите на този знак, но и ще укроти романтизираното в началото на месеца бизнес поведение към пари, имоти, капиталовложения. Много представители на знака ще заложат на сигурно, макар и ръцете неудължимо да ги сърбят, а интуицията да ги примамва към инвестиция с бърз финансов резултат.

Нищо бързо не трябвате да правите през март, телци, особено ако е свързано с пари. Не бива да пилеете, да разточителствате, да се нахвърляте върху скъпи вещи. Опитвайте се да сте умерени, както вие си знаете, и трупайте, събирате енергия и ресурс. Ще ви е нужен още веднага след края на двумесечния ретрограден период.

Близнаци 20 май – 21 юни

Като изкъпани са някои близнаци след февруарските затъмнения. Стува им се, че са смъкнали от плещите огромен товар, че най-сетне са взели правилното решение, загърбили са старото и с умити нозе продължават напред през март.

Отново бързате, деца на Зодиака, опитвате се да прелитнете през същинските проблеми, да се измъкнете между капките, по инерция да вземете решение, ако мине номера, а ако не мине, тогава ще мислите, не сега.

Този март, а и целия април не е подходящ за вземане на крайни решения, за смяна на курса, за загърбване на проблеми, особено ако отдавна крещят за внимание, за анализ и влизане в дълбочина. Сега е време за проверка на чувствата, за опитомяване на емоциите, за извличане на опитност от желанията, особено за тези, сбъднатите, чаканите, които вече са дали реален резултат.

Още през първата седмица на месеца, когато властелинката на чувствата Венера страстно обърне своя ход, някои по-емоционални представители на знака ще са все още на романтична вълна и е възможно да изпаднат в заблуждение, вдъхновено да си въобразят, че щом нещо ново им е хрумнало, харесало им е, то значи става, ще го мултиплицират и разпространят.

Звездната упойка обаче ще действа само през първата декада на месеца. След 9 и особено след 14 март, когато Меркурий, управителя на Близнаци, напусне приказния знак на Риби и се втурне в импулсивния Овен много илюзии звучно ще цопнат в уличната кал, огненият устрем ще е жестоко обстрелван с факти, документи и Закон, а някои удари може да са толкова значими, че да не може да се продължи без ремонт.

В крайна сметка, ако до средата на месеца не успеете да успокоите топката, да не хвърчите припряно след всяко шарено и ново и да се концентрирате върху контузиите, сърдечни, ментални, физически, които послушно отдавна чакат ред, може и да се наложи да влезете по спешност в лечебницата на природата, разбирай работилницата за души.

Благотворен шанс за хармонично намаляване на темпото и въздържание от необмислен риск ще даде влизането на Марс в Телец. След 10 март даже най-пъргавите близнаци някак си ще започнат да разбират, че времето не е на тяхна страна, че образите, в които се взират, са отражения, до които ще се докоснат само от обратна страна, че желанията, даже и сбъднатите, се разминават с първопричинния импулс, че истинските резултати се бавят, по причини независещи от самия близнак.

През втората половина на месеца все по-важни ще стават видимите резултати, оценката за положения труд, което най-успешно ще се постигне със заравяне в рутинна работа, с анализ на предишен опит, с търсене на ползотворни начини за прилагане на придобити знания и умения в ежедневието, днес и сега.

През последната декада на месеца много хора от миналото ще се появят в обкръжението на общителния близнак. Ще се събудят спомени за отколешна дружба, ще се възобновят позабравени групови намерения, ще са създаде шанс за възобновяване на неизпълнена обществена кауза, останала в спомените само като мечта.

Периодът е изключително ползотворен за разпространение на идеи, за сондиране на мнение, за привличане на съмишленици и така, чрез страничните огледала близнакът да се опита да разбере къде се намира, добро ли е това, с което се е заел и струва ли си да продължи.

Новолунието в Овен в самия край на месеца отново ще ви провокира, немирници на Зодиака, даже може и да ви шокира, да ви разтресе с неочаквана новина, с належаща промяна на курса, с гениална идея, която да ви изстреля в ново измерение, да нахрани любопитството ви с неизвестен плод.

Защо ви е промяната близнаци, от любопитство ли само, или заради бягство от самота, за да не ви е скучно, да не сте сами. Даже и да сте успели да поокротите емоциите, да приспите желанията през март със заравяне в усърден труд, това за звездите не е достатъчно, за да продължите напред. Нова храна за личното си любопитство ще получете едва след ретроградната фаза и на Меркурий, през която ще се наложи да изядете попарата, която надробихте, включително тази, от март.

Рак 22 юни – 22 юли

С ентусиазъм и творческо вдъхновение се готвите за среща с пролетта. Слънчевото затъмнение в края на февруари странно отрезви много раци, провокира ги да излязат от черупката, да престанат да се страхуват, да приемат факта, че ще трябва да се променят, че ако стоят върху старите си ценности и страдат, пазейки ги в очакване на масовата сеч, неизбежно ще дойде и техния ред, че може би е по-добре да рискуват, да потърсят по-груби условия за живот, но с шанс за развитие и за раждане на нов плод.

Така е раци, безпогрешната ви интуиция точно отчита предстоящата смяна на курса, належащата необходимост от нова земя, но и от различни стойностни критерии, които да оценят богатствата и природния потенциал. Само че новото, което чувствате като топка в корема, като далечен тътен под краката, като фобия и натрапчив сън, е все още в инкубационен период.

През март зародишът е твърде неоформен, настабилен и едва ли ще се роди, но пък със сигурност ще е една от причините за личната ви изнервеност, припряност, несигурност, за чувството, че не можете да сте сами.

Ретроградният ход на Венера също ще изостри емоционалността на интроверните раци, ще ги направи още по-раними, обидчиви, мнителни. Възможно е да не успяват да овладяват нервите си, да изпадат в крайности, неудържимо да избухват в сцени на ревност, съмнение, истерия и нервен плач.

Зоните с повишена емоционалност са изявата пред хора и семейното гнездо. Макар че дозата свръхемоционалност ще ви придаде мистериозен чар и сексапил, ще сте някак непрактични, нерационални, прекалено предпазливи, състрадателни и неразумно податливи на сърдечен гаф.

И добре че от 10 март Марс ще влезе в земния знак Телец и ще успокои емоциите, ще придаде форма на желанията, ще внесе конкретност в мислите и действията,ще ви подтикне да оценявате не по принцип или под внушение, а на базата на свършен резултат.

Раците, които успеят да се сефирясат, да се събудят и излязат от драматичния си филм, ще могат през втората декада на месеца здраво да поработят, успешно да отметнат тежки задачи, да преобърнат почвата под краката си и да я подготвят за новите семена.

През март е възможно интересни хора да се появат в обкръжението ви или вие активно да търсите нова среда, но и по странен начин да се оказва, че миналото ви се връща, представя ви се в непредполагаем образ и в непривична среда.

И няма как да е по друг начин, грижовни раци, вие, пазители на съкровенното, стойностното и ценно, на всичко, което пази здрава червената нишка на рода, каквато и промяна да предприемете, където и да опитате ка кривнете в страни, все ще трябва да се връщате при извора, при началото и чак тогава да търсите нов брод.

Точно такова завръщане към извора, към всичко, което вдъхновява ума ви, радва сърцето, провокира волята ви за действие и живот ще се случи през март. Особено около Пълнолунието и докато Слънцето е потопено в кармичните води на Риби ще трябва да се въоръжите с ренгенови очи за задно виждане, за да преценявате всяко действие, решение, изразена позиция или намерение през ъгъла на предишен опит, чрез срещи, ситуации и резултати, вече случили ли се някога и то не за един път.

И все пак в периода на ретроградна Венера за вас е категорично забранено да сключвате брак и финансова сделка, да рискувате с ценности и пари, да отваряте сърцето си за нова персона или пък да се връщате към руини или да претопляте любовни мечти.

Оглеждайте всяка една ситуация бавно, като на забавен каданс, но не бързайте, не правете изводи, оставете ги за друго време, когато ще сте със спокойно сърце и по-бистър ум.

Лъв 23 юли – 22 август

С демонстративен поклон като пред рицарски двубой се настройвате за пролетта. Разтърсени от затъмненията, особено от лунното на 11 февруари вече сте решени да не допуснете някой да разроши прекрасната ви грива, да опетни великолепното ви реноме, да ви принуди да се правите на клоун, за да спасите репутацията си и гордостта.

Още в самото начало на месеца повечето лъвове ще кипят от идеи, ще изгарят вътрешно от напрежение да се разгърнат, да увеличат пространството си на влияние, да поставят и още и още по-далечна цел. Същевременно обаче брилянтната им романтична мисъл може да е толкова опияняваща, че да ги домързи и да решат, че всичко вече е уредено и може да се развие и само.

Март не е време за сън, особено ако през февруари сте прозрели, че светът ви се променя, а вие трябва да покорявате нови върхове. В началото на пролетния месец климатът и ситуациите с него ще се сменят много бързо, даже мигновено, и ако се отпуснете в царска дрямка, рискувате да изпуснете вятъра на промяната, който ще донесе новата следа.

Факт е, че този месец трудно ще ви се отдаде възможност да поставите начало, да тръгнете по съвършено нов път, но пък можете да чуете сърцето си и даже да намерите брод към първоизточника на най-съкровените желания, които след време ще задвижат двигателя ви с вътрешно горене на по-висок оборот.

След 4 март, когато Венера, владетелката на хармонията и красотата се обърне, а Слънцето избяга от омагьосания капан на Нептун мнозина ще се включат в разтърсващ емоционален роман. Ще забелязват критични жестове, ще хващат новини и ще ги развиват, по някакъв свой си сюжет, ще настояват от партньора за доверие, за обещание в честност, всеотдайност, почит без резерви, до край. Възможно е някои лъвове да се влюбят или да си помислят че е така и да търсят доказателства, да преследват чувствата на другия, да се вкопчват и драматизират измяна, неуважение, вина.

Съмнението, ревността, изискването на доверие от другия не са ваш приятел в този момент. С подобна крайна емоционалност ще разпалите огън, в който ще изгорите и вие самите, но едва ли ще стигнете до същността. Каквито и въпроси да се появят до 10 март, с каквито и провокации да ви предизвиква действителността, добре е да имате едно на ум, че не страстта, а времето, е вашият приятел в началото на пролетта.

През март истинските сърдечни желания вече се пробуждат, но не са оформени, липсва им послание и цел. И най-великите намерения има шанс да постигнат реализация, скрити таланти да се проявят, мечти, таени от години, да се осъществят, любовта да разцъфне и пусне дълбок корен и в сърцето на най-претенциозния ерген. Всичко може да ви се получи, стига много да го искате, и то още тази година, но след май.

А сега е важно да си сверявате часовника, да филтрирате желанията, да преценявате всеки риск и да отказвате предложения за партньорство или печалба, ако прецените, че не сте готови за това.

След 10 март за много лъвове започва успешен период в работата, особенно в рутинната, познатата, тази, която логично и без резки промени следва своя ход. Упоритата, всеотдайна дейност ще бъде забелязана, поощрена и възнаградена с резултати и пари и вероятно ще подготви почвата и за новото разширение или за промените, които ви предстоят. Пред някои представители на царствения знак ще се очертаят възможности за заминаване в чужбина – на екскурзия, в командировка, или за по-дълъг период. Добре е именно сега да се заемете с организацията, да проверите условията, да изучите маршрута, да завършите всички отворени дела. И понеже ретроградна Венера обича да си прави любовни шеги, е много вероятно именно надалеко да срещнете стара любов, да си спомните позабравени чувства, да подновите притихнала страст.

След пролетното равноденствие, когато Слънцето напусне мътните води на Нептун, за повечето лъвове ще настъпи още по-ясен и динамичен период. Ще се активизира комуникацията с много и различни хора, ще се раждат и обменят идеи, ще се обсъждат дългосрочни перспективи, включително генерални промени на работа, местоживеене, смяна на поприще все по-отчетливо ще си прокарват път.

Звездите предупреждават, че все още не е време за генерални решения, лъвове, но пък ще е добре да сте активната страна във всеки диалог и да се заслушвате, да оценявате, да изказвате мнение, да изследвате всички доводи – и „за“ и „против“. Някъде там, все още неизвестно къде, се захваща зародиша на вашето творческо бъдеще и ще е чудесно, ако изберете да сте съпричастни още при месенето, при пораждането на импулс. Само така ще успеете да забележите първата искра, да я прихванете и мултиплицирате в образ, подобен на първоизточника – личното ви желание, интимната ви мечта.

Дева 23 август – 22 септември

В причудлива приказка ще се движат през март повечето деви. Случват им се неща, които сякаш не са за тях. Заобиколени са от приятели, но като зрители, които ги наблюдават като през стъкло, сблъскват се с препятствия, до скоро считани за късмет, настигат ги партньорски добри намерения и се оказват в капан.
Внимавайте с хората срещу вас – особено през първата половина на месеца бъдете нащрек, филтрирайте всяко изказване, подлагайте на съмнение обещанията, оценявайте не чрез емоция, а чрез опит и факт.

Още веднага след Слънчевото затъмнение много деви, особено родените през първата декада на знака, нервно ще замислят кардинални промени в отношенията, ще разбират, че повече не може така, че любезността им се приема за готовност, състрадателността за слабост, служенето за безпрекословно подчинение, все едно са длъжни на всички, нямат против да страдат, да се жертват, за другия да изгорят.

От самото начало на месеца, когато новата Луна започне да расте, осезателно ще се изпълвате с недоволство срещу критериите за оценка, но и самооценка, с погрешната представа, която май създавате в другата страна.

Ще ви се иска да сте по-напористи, да се научите да казвате твърдо „Не“, да сте даже и егоисти като издигнете в приоритет личния си интерес.

Решимостта ви да смените маската, да се представите в друга светлина, по-твърда и неотстъпчива от преди, може да стане причина за свръх нервост, за размяна на по-остри реплики дори, за заричане че, ако още един път неприятната за вас ситуация се повтори, просто ще си тръгнете, ще скъсате, ще сложите край на благотворителността.

По-добре си спестете заканите, благи деви, опитайте се да стаявате гнева. Факт е, че в оценъчната ви система нещо се готви да се промени, само че новата ви гледна точка все още е без конкретен фокус, актуалните критерии са в зародиш и ще могат да се прояват чак като приключи инкубационния ретрограден период.
Сега през март сетивата ви са свръхраздразнени и е твърде вероятно да ви объркват, да ви водят по грешна следа. Възможно е да изпаднете в дълбоко заблуждение, да приемате всичко за истина, но и вие да разпространявате лъжи, даже без да искате, просто, защото сляпо вярвате в тях. През първата седмица на месеца съществува и по-голям риск – от измяна, кражба, умишлено пробутване на лъжлив факт.
Добре е да сте много внимателни, да се взирате във всеки детайл и най -вече да си затваряте устата, даже много да ви се иска да кажете истината или да вдигнете скандал.

Това, което в другите ви дразни, може би всъщност е вашият урок, който е крайно време да приемете, да вникнете в същността, за да отработите у себе си съответните качества, които приемат дразнителя, хармонизират се с него и заедно творят нов, съвършен детайл.

Периодът на ретроградна Венера ще ви помогне в голяма степен за това, да избистрите естетическите си критерии, да се обърнете към любовния си опит като към стар гардероб и да потърсите в него онази дреха, с която сте се чувствали най-добре. Сега през март можете смело да я извадите, да я изтупате, поосвежите, да и пришиете нов моден аксесоар и така, без разход на средства и фалшив луксозен привкус, да се почувствате отново свободни и красиви, като в добрите стари времена.

Пълнолунието в знака на Дева може да ви направи още по-критични, прецизни, трудно на понасяте дори и дебелашки шеги. Ще имате желание всичко около вас да се почисти, да засвети до блясък, дори и човешките души.

Е, това все пак е трудно постижимо, но можете да започнете пречистването от себе си, деви, например с Лунна диета или пък отново да направите житен режим.

Влизането във форма, подхранването на кожата с натурална козметика, оформянето на външния вид като с магическа пръчка ще възстанови емоционалния баланс на девите, ще ги зареди с хармонична енергия, ще им помогне да избистрят мисълта.

Логичният анализ, ораторската реч, бързите и точни реакции ще са велик помощник на родените под знака на дева най-вече през втората половина на март. Когато Меркурий, а след него и Слънцето влязат в Овен, животът отново ще се забърза, ще трябва да се вземат мигновени решения, да се разказва, да се показва, да се омайва със слово и жест.

През последната седмица на месеца именно вие, деви, можете да изпъкнете с личните си умения, да преобърнете мнение, да привлечете съмишленици, да направите впечатление на авторитети, за които винаги сте били в сянка преди.

Ако се осмелите да преследвате образа, който си представихте около Слънчевото затъмнение и самоуверено защитите собствена позиция и личен интерес, твърде вероятно е около 26 март, един месец след затъмнението, да получите знак от Пространството за нов път – не само ментален и духовен, но и физически, със смяна на интереси, работа и даже място на живот.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: