fbpx Press "Enter" to skip to content

Хотел се срути в Ню Орлиънс, има жертви и ранени

Last updated on 14.10.2019

Хотел се срути в Ню Орлиънс, съобщава се за най-малко един загинал и 18 ранени. Трима души се водят за безследно изчезнали. Няма данни за пострадали минаващи в района граждани, съобщиха спешните служби.

Пожарната служба в Ню Орлиънс е била сигнализирана в 9:12 часа местно време, че хотел „Hard Rock“ в центъра на града се е срутил, информира „Дарик„.

Един човек е загинал на място, според шефа на пожарната Тимоти Макконъл, който добави, че сградата сега е структурно нестабилна. „Възможно е ново срутване“, каза той пред репортери на строителната площадка.

Пожарникарите са евакуирали строителни работници от хотела, след като „горните шест до осем“ етажа паднаха, каза Макконъл.

Директорът на службите за спешна медицинска помощ Емили Никълс заяви, че на 19 души е била оказана помощ на място, а 18 от тях са транспортирани в болници и са в стабилно състояние. Последният пострадал е отказал да бъде хоспитализиран.

Поради нестабилната структура на хотела, операцията по почистване на района продължава, според директора на местната служба за вътрешна сигурност Колин Арнолд. Той помоли хората да стоят далеч и да се въздържат от използване на дронове за лични или медийни цели, за да огледат щетите.

Пожарната служба е започнала евакуация на близки сгради, сред които и жилищен комплекс.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: