„Цветът на дълбоките води” на Народния театър – с номинация Аскеер

„Цветът на дълбоките води”
Снимка: Народен театър

Премиерният спектакъл на Народния театър „Цветът на дълбоките води” получи престижна номинация за тазгодишните награди „Аскеер” 2018. Признанието е за авторът на пиесата Оля Стоянова в категорията за Съвременна българска драматургия, която ще бъде присъдена за 14-ти път на 24-ти май.

Това е 28-то издание на националните награди за постижения в театралното изкуство, организирано от Академия „Аскеер”.

В конкурса за „Аскеер 2018“ участват пиеси, поставени за първи път на професионална сцена в периода от 1 април 2017 г. до 31 март 2018 г., а номинациите са дело на 20-членно жури в състав Георги Господинов, проф. дфн Георги Каприев, доц. д-р Георги Лозанов, проф. дфн Ивайло Знеполски, проф. Иван Добчев, Иван Кулеков, Иван Теофилов, проф. д-р Калина Стефанова, проф. дфн Кирил Топалов, Красимира Филипова, д-р Митко Новков, Никола Вандов, Панчо Панчев, Петър Маринков, доц. дфн Пламен Дойнов, Теодора Димова, Федя Филкова, доц. Юрий Дачев и Яна Добрев.

Номинираният спектакъл „Цветът на дълбоките води” от Оля Стоянова имаше премиера на Сцена на IV етаж в Народния театър на 13 и 14 октомври миналата година. Той е режисьорски дебют на актрисата Бойка Велкова, която влиза в ролята на кралица Елизабет I. В актьорския състав са още Емануела Шкодрева като Мария Стюарт, Вяра Табакова, Ева Данаилова, Павел Иванов, Явор Вълканов и Живка Ганчева. Музиката за спектакъла е дело на Теодосий Спасов.

Тази изключително женска и интригуваща пиеса Оля Стоянова пише след среща с Бойка Велкова, за да разкаже историята на двете забележителни кралици, години наред оспорващи си една и съща корона.

„Цветът на дълбоките води” може да се види на 17 и 30 април, както и на 18 и 22 май на Сцена на IV етаж в Народния театър.

Билети се закупуват на касите на театъра или онлайн на http://nationaltheatre.bg/play/tsvetat-na-dalbokite-vodi/

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: