Шофьор извади пистолет срещу депутат на „Хемус“

път, движение
Снимка: Getty images

Нов случай на пътна агресия – този път потърпевш се оказа депутат от БСП. Явор Божнаков разказа за случилото се, цитиран от пресцентъра на червената партия.

Той обясни, че в петък, докато е карал по магистрала „Хемус“ в посока Варна, по време на изпреварване, зад него е застанал друг автомобил и започнал да присветва с фарове.

„Поведението беше доста агресивно. В първия момент си помислих, че това е автомобил със специален режим на движение, но след това видях, че е цивилен“, посочи депутатът от левицата.

След като Божанков се е прибрал в дясната лента, другият автомобил се е изравнил с неговия и отвътре насочили пистолет към него.

„Бях много стъписан, защото не е станало нещо, което да предизвика такава агресия или гняв“, допълни той. Веднага след разминаването депутатът от левицата подал сигнал на 112 и малко по-късно колата била открита и спряна.

Водачът и пътникът, и двамата от град Левски, са задържани за срок до 24 часа в Районното управление в Правец. Вече са им снети обяснения. При задържането е иззет пистолетът, законно притежаван от единия мъж, съобщи Дарик.

„Агресията в обществото ни е на много нива – от училище до пътя. Аз преживях нещо ужасно, но това е ежедневие за много хора“, каза Божанков пред Нова телевизия.

Според него това е предмет на сериозен разговор, защото причините са изключително дълбоки. „Обществото ни стига граница, която, ако бъде премината, няма връщане назад“, каза още той.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: