Free spirit day с кауза в подкрепа на хората със зрителни затруднения

очила
Снимка: Pixabay

Фестивалът Free spirit day, който ще се проведе за първи път в София, на 29 септември във Fabrica 126 излиза с кауза в подкрепа на хората със зрителни затруднения.

Организаторът му Ника Любецкая настоява слепите граждани да имат достъп до обществени сгради, заведения, магазини, банки, транспортни средства с кучета водачи, които са техните очи. Това искане е продиктувано от факта, че на много места те не са допускани заради своето куче.

Ето защо по време на самия фестивал представители на фондация „Синергиа“ , които са поканени от Любецкая ще поставят на всички желаещи кърпа на очите и ще ги карат да разпознават какво пият или какво държат в ръцете си. По този начин ще покажат на виждащите какво представлява животът без зрение.

Целта на експеримента, в който каним да се включатт всички посетители на фестивала е да се даде широк обществен отзвук на този проблем и тази бариера да бъде премахната, защото си даваме ясна сметка, че тези четириноги са очите на тези хора. Освен това те са умни, добре възпитани и съобразителни и със своето присъствие по никакъв начин не пречат на околните, нито застрашават живота им.

В рамките на фестивалния ден ще бъде поставена и касичка, в която всеки желаещ ще може да дари средства, с които да подкрепи дейността на фондацията.

За фестивала

Целодневният фестивал ще се проведе на 29 септември от 12 часа. Той включва хендмейд базар, провеждане на арт работилници, DJ party и представяне на новия интернационален музикален проект на Ника Любецкая.

Билети

Билети в мрежата на Eventim и в магазин-работилничка „Къщичка“ на бул. „Македония“ 6 и на място – в деня на фестивала.

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


%d блогъра харесват това: