fbpx Press "Enter" to skip to content

GoldHeaven на Ивайло Христов – в Галерия Аросита

Last updated on 12.04.2017

GoldHeaven на Ивайло Христов ще бъде представен от Галерия Аросита. Откриването ще е на 18 април в 18:30 часа.

Проектът на Ивайло Христов GoldHeaven се представя пред публика в контекста на кулминацията на дните, посветени на най-големия религиозен православен празник Възкресение, съобщиха от Галерията.

Формално използва откъси от финалната библейска книга за последните дни, като отправна точка, представяйки композиция от произведения с многослойни смислови препратки.

Творбите се отнасят, както към исторически, така и към съвременни събития – военни и политически, религиозни, социални или културни сътресения.

Имайки предвид крайно деликатния характер на темата, проектът не си поставя за цел да дава изчерпателност, а по-скоро подсказва някои философски и теоритични въпроси, и лични интерпретации.

GoldHeaven е авторски проект, без традиционна кураторска намеса, приемайки риска от тази липса.

Представените произведения са разнообразни като артистична медия – живопис, рисунки, site-specific инсталация и обекти, обединени не само механично в интимното пространство на галерията.

Ивайло Христов  е роден през 1979 г. Завършил е живопис в Националната художествена академия, София (2005). Носител е на общо 22 национални и международни отличия за изкуство, дизайн и реклама, сред които наградата FutureFest | Future work, Лондон (2016) и наградата на СБХ от Третото национално биенале на рисунката, В. Търново (2015).

В студентските си години е носител на Първа награда за живопис на фондация Св.Св. Кирил и Методий (2003) и други.

Представял е свои самостоятелни проекти в Националната художествена галерия, в галерия УниКредит студио и галерия Буларт. От 1999 година има множество участия в международни и национални фестивали, кураторски проекти и изложби за съвременно изкуство. Сред участията е и изложба Acts of Sedition, WhiteBox Gallery, Ню Йорк (2016).

Негови творби са притежание на публични и частни колекции в България, Европа и Америка.

Be First to Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Mission News Theme by Compete Themes.
%d блогъра харесват това: